Blocarea mesajelor chat - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Blocarea mesajelor chat

Intotdeauna vor fi persoane neinvitate si nedorite care vor incerca sa te deranjeze cu mesajele lor pe chat.
Yahoo! Mail iti ofera cateva metode de blocare a acestor nedorite mesaje chat:

Cum se face:

Blocarea mesajelor chat de la toate persoanele care nu sunt adaugate la Yahoo! Contacts:

  1. Selecteaza Mail Options din meniul Options.

    optiuni mail

    Se deschide pagina General options.

  2. In partea stanga a paginii, clic legatura Spam.

    optiuni spam chat

  3. In pagina Spam options, selecteaza optiunea Block chat messages from anyone who is not in my Contacts din sectiunea Block Chat IDs.

    optiuni block chat

  4. Clic butonul Save Changes pentru a salva schimbarea facuta.

    buton salveaza

    Acum doar persoanele adaugate la Contacts vor putea incepe chatting cu tine.

Blocarea mesajelor chat de la o anumita persoana:

  1. Selecteaza optiunea Block chat messages only from the people listed below in sectiunea Block Chat IDs din pagina cu optiunile pentru Spam. (Daca ai uitat vezi aici cum.)

    optiuni blocare chat

  2. Atunci cand primesti un mesaj chat de la o persoana care nu este adaugata la Contacts, Yahoo! Mail afiseaza fereastra chat in care te atentioneaza ca ai primit un mesaj chat de la o persoana necunoscuta si pentru a te proteja mesajul nu este afisat. Sunt date doua optiuni prin care poti alege sa fie afisat mesajul sau sa fie blocata persoana care a trimis mesajul.
    Pentru blocarea persoanei care a trimis mesajul, clic legatura Block Sender.

    blocarea persoanei care a trimis mesaj

    O fereastra de confirmare se deschide unde poti sa confirmi blocarea sau sa renunti.

  3. Pentru confirmarea blocarii, faci clic pe butonul Block.

    confirmare blocare

    Tab-ul de conversatie cu acea persoana dispare, iar un mesaj te informeaza ca ID-ul acelei persoane a fost trecut in lista de persoane blocate (Blocked list).

    Tips: Daca faci clic pe optiunea Show Message, fereastra chat va afisa mesajul primit. Tu poti continua chatting cu aceasta persoana si poti adauga datele acesteia la Contacts facand clic pe butonul Add.

  4. Daca vrei sa blochezi o persoana in timp ce conversezi cu ea (dupa ce ai inceput chatting cu ea), faci urmatoarele:

    • Clic legatura Block Sender din partea dreapta-sus a ferestrei de chat.

      chat blocare chat

      O fereastra de confirmare se deschide, informandu-te ca nu vei mai primi mesaje chat de la aceasta persoana. Daca aceasta persoana este trecuta in lista ta Messenger List, atunci va fi scoasa de aici.

    • In fereastra de confirmare clic butonul Block.

      confirmare blocare chat

      Tab-ul de conversatie cu acea persoana dispare, iar un mesaj te informeaza ca ID-ul acelei persoane a fost trecut in lista de persoane blocate (Blocked list).

*****

Nu te ingrijora, daca mai tarziu vrei sa incepi chatting cu o persoana pe care ai blocat-o, pur si simplu o deblochezi si incepi chatting cu ea....