Curatarea inregistrarilor duble de la Contacts - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Curatarea inregistrarilor duble de la Contacts

Cartile de adrese sunt de obicei incarcate cu multe nume si adrese, iar Yahoo! Contacts de la contul tau nu face exceptie. Este usor de inteles cum ai putea avea cateva inregistrari duble, deoarece adaugarea de persoane la Contacts se face pe mai multe cai (vezi Adaugarea la Contacts ), asa incat este posibil sa fi transferat date de la o sursa care sunt exacte sau aproape exacte cu datele de la o alta sursa.

Yahoo! te ajuta sa cureti inregistrarile duble (pastreaza doar o inregistrare) printr-un procedeu de comasare a respectivelor date. Bineinteles ca Yahoo! iti cere permisiunea inainte de a face treaba si chiar iti da posibilitatea sa faci schimbari daca doresti inainte da a salva inregistrarea finala.

Cum se face

  1. Deschide Yahoo! Contacts. (Daca ai uitat vezi aici cum.)

  2. Clic butonul Tool, apoi selecteaza optiunea Clean up Duplicates.

    Yahoo! Contacts are nevoie de cateva secunde sa gaseasca inregistrarile duble din lista persoanelor de la Contacts si afiseaza rezultatul in pagina Clean Up Duplicates.

    Yahoo! va afisa cate inregistrari duble sunt si daca inregistrarile sunt exact la fel sau asemanatoare. Daca inregistrarile sunt exacte inseamna ca aceeasi informatie este la ambele inregistrari, iar daca sunt asemanatoare, inseamna ca una din inregistrari are informatii in plus fata de cealalta inregistrare.De exemplu:

  3. Daca vrei ca Yahoo! sa uneasca (sa comaseze) doar inregistrarile cu informatii exact la fel, fara a mai vedea care sunt aceste inregistrari duble, clic butonul Merge all EXACT aflat in partea de jos a paginii.

    In fereastra afisata, clic butonul Yes, Merge Automatically. Yahoo! uneste inregistrarile cu informatie exact la fel gasite in intreaga carte de adrese si pune semnul bifat in dreptul persoanei respective in pagina Duplicates

  4. Pentru afisarea si eventual unirea datelor unei persoane, clic pe randul care contine numele acelei persoane.

    Pagina afiseaza in partea stanga informatia gasita dublu inregistrata, iar in partea dreapta afiseaza informatia cum va arata daca alegi ca cele doua inregistrari sa fie unite (comasate).

  5. Exista cateva optiuni de ales:

    • Daca esti de acord cu felul in care va arata in final inregistrarea, clic butonul Save and Next.

      Yahoo! uneste (comaseaza) aceste inregistrari si afiseaza urmatoarea inregistrare dubla.

    • Daca nu vrei sa unesti cele doua inregistrari, faci clic pe butonul Skip.

      Yahoo! va lasa originalul celor doua inregistrari asa cum sunt si va afisa afisa urmatoarea persoana din lista cu inregistrari duble.

    • Pentru a pastra un duplicat asa cum este si sa-l scoti din lista din stanga, anuleaza bifarea lui (clic pe semnul bifat). Vei observa ca in partea dreapta va fi afisat rezultatul in functie de inregistrarile ramase bifate in partea stanga. Daca esti de acord cu rezultatul afisat, clic butonul Save and Next (=salveaza si treci la urmatorul)

      Yahoo! uneste doar duplicatele bifate din partea stanga si lasa asa cum sunt inregistrarile nebifate, apoi afiseaza urmatoarea inregistrare duplicat (inregistrata de doua sau mai multe ori).

    • Nu esti complet de acord, totusi vrei sa unesti inregistrarile duplicat bifate, dar vrei sa faci niste modificari. in acest caz, clic legatura Edit.

      Pagina Merge Preview se schimba astfel incat sa ai posibilitatea sa faci schimbarile dorite.

      Faci schimbarile dorite, apoi clic butonul Save and Next.

      Yahoo! actualizeaza datele cu schimbarile facute, apoi comaseaza inregistrarile si afiseaza urmatoarea persoana din lista cu duplicate.

  6. Te poti intoarce oricand la lista facand clic pe butonul Back to List (=inapoi la lista) aflat in partea de jos a ferestrei. In acest caz vei vedea la care persoane ai unit inregistrarile duplicat, persoanele pe care le-ai sarit (ai facut clic pe butonul Skip) (aceste nume nu mai apar scrise ingrosat) si cele la care a ramas sa lucrezi mai tarziu.
  7. Cand ai terminat unirea inregistrarilor duplicat, clic butonul Close (=inchide) aflat in partea de jos.