Crearea unei categorii - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Crearea unei categorii

Trimiti deseori un email la un grup de persoane? Trimiti un email la acelasi grup de persoane in mod regulat? Daca raspunsul este da, atunci poate vrei sa grupezi aceste persoane intr-o categorie, astfel incat sa-ti fie usor sa trimiti mesaje email la acest grup de cate ori doresti.
Categoria este o lista de persoane de la Yahoo! Contacts. O categorie ajuta la:

  • Trimiterea unui mesaj email la mai mult de o persoana in acelasi timp.
  • Organizarea persoanelor de la Contacts.

Se poate crea o categorie folosind butonul Add Category sau in timp ce adaugi sau editezi datele unei persoane la Contacts.

Cum se face:

Crearea unei categorii folosind butonul Add Category:

  1. Deschide Yahoo! Contacts. (Daca ai uitat vezi aici cum.)

  2. Clic butonul Add Category din bara de unelte de la Contacts.

    Pagina category apare afisata.

  3. Tipareste un nume (maxim 15 litere sau cifre, fara spatii libere), apoi clic butonul Save.

    Acum poti adauga persoane la aceasta categorie.

Crearea unei categorii in timp ce adaugi sau editezi datele unei persoane la Contacts:

  1. In timp ce adaugi sau editezi datele unei persoane la Contacts, clic butonul Add (daca persoana nu apartine inca unei categorii) sau Change din dreapta la Categories in pagina cu datele persoanei.

  2. Tipareste un nume pentru o categorie noua in casuta de deasupra (maxim 15 litere sau cifre, fara spatii libere), apoi clic butonul Done.

    Categoria este creata si va include persoana la datele careia lucrai. Acum poti adauga la categoria creata si alte persoane de la Contacts.

Categoriile create sunt "categorii ale utilizatorului", iar categoriile existente deja la Yahoo! Contacts sunt "categorii ale sistemului". Tu poti oricand sterge sau schimba numele la "categoriile utilizatorului", dar nu poti sterge sau schimba numele la "categoriile sistemului".

Iata o scurta descriere a categoriilor sistemului:

  • All Contacts -- contine toate persoanele de la Contacts, indiferent ca fac parte sau din alte categorii.
  • Connections -- contine toate persoanele de la Contacts cu care esti conectat.
  • Unfiled -- contine persoanele care nu fac parte dintr-o categorie a utilizatorului.
  • Deleted Contacts -- contine persoane a caror date au fost sterse, dar nu sunt inca sterse definitiv. Aceste persoane raman aici maxim o luna, timp in care sa te decizi, daca sa le adaugi din nou la Contacts, in cazul in care le-ai sters din greseala.