Smart Tags - Curs Excel 2003 - Notiuni de baza - Lectia 1

Smart Tags

Cand introduci date intr-o casuta si Microsoft Excel crede ca e posibil ca tu sa vrei sa schimbi aceste date, va aparea Smart Tag (=eticheta desteapta). Acesta iti ofera posibilitatea de a face usor schimbarile dorite. Celulele cu Smart Tag in ele, apar cu un triunghi verde in coltul stanga-sus. Cand pui cursorul deasupra unei celule cu Smart Tag, va aparea icon-ul Trace Error (=posibile greseli). Faci clic pe acest icon si vor apare afisate diferite optiuni pe care le poti selecta daca doresti.
In exemplul anterior, ar fi trebuit sa-ti apara un Smart Tag in celula C1.

  1. Te muti in celula C1
  2. Clic pe iconul Trace Error (=posibile greseli). Apare o lista cu optiuni. Optiunea Numbered stored as text (=numarul este pastrat ca text) este selectata. Tu poti face clic sa alegi optiunea Convert to number (=converteste in numar ca valoare) sau Ignor the error (=ignora greseala). Alegand o optiune, Smart Tag va disparea din aceasta celula (programul va intelege care este dorinta ta si nu va mai interpreta continutul celulei ca avand o posibila greseala).

Salvarea fisierului:

  1. Clic meniul File > Save As.
  2. Alege dosarul unde vrei sa salvezi fisierul.
  3. In casuta File Name tipareste lectia1
  4. Clic Save (=salveaza).

Inchide Microsoft Excel:

  1. Alege File > Exit (=iesirea din program sau inchiderea programului) din bara de meniu. Programul Microsoft Excel se inchide.