Bara de meniu - Curs Excel 2003 - Notiuni de baza - Lectia 1

Bara de meniu

Bara de meniu

Bara de meniu – aflata sub bara de titlu si cuprinde meniurile File, Edit, View, Insert, Format, Tools, Data, Windows si Help. Tu folosesti meniurile pentru a da comenzi programului. Faci clic pe meniul respectiv si se va deschide o lista cu optiuni. Pentru a alege o optiune din lista faci clic pe acea optiune sau apesi tasta Enter pentru a alege optiunea selectata. Daca exista trei puncte (...) dupa o optiune inseamna ca daca alegi acea optiune se va deschide o fereastra de dialog in care ti se cere sa dai mai multe detalii pentru comanda (optiunea) respectiva.

Exemplu pentru folosirea barei de meniu.

 1. Pune cursorul deasupra meniului File din bara de meniu.
 2. Faci clic (buton stanga mouse).
 3. Apasa tasta sageata dreapta pana ce meniul Help (=ajutor) este selectat.
 4. Apasa tasta sageata stanga pana ce meniul Format (=formatare) este selectat.
 5. Apasa tasta sageata jos pana ce optiunea Style (=stil) este selectata. Apasa tasta sageata sus pana ce optiunea Cells (=celule) este selectata.
 6. Apasa tasta Enter sa alegi optiunea Cells. Se va deschide fereastra de dialog.
 7. Faci clic pe butonul Cancel pentru a inchide fereastra de dialog.

Microsoft Excel poate afisa lista completa de optiuni la deschiderea meniurilor sau poate afisa doar cele mai folosite optiuni din ultima perioada.
In acest curs vei folosi Always Show Full Menus (=intotdeauna afiseaza lista completa de optiuni a meniurilor), iar pentru setarea aceasta, urmeaza urmatorii pasi:

 1. Clic pe meniul Tools din bara de meniu.
 2. Clic pe optiunea Customize.
 3. Clic pe fila Options.
 4. Daca optiunea Always Show Full Menus nu este bifata, faci clic in patratelul din fata optiunii si va aparea semnul bifat (un v).
 5. Clic butonul Close (=inchide) pentru a inchide fereastra de dialog.