Calcularea automata - Curs Excel 2003 - Notiuni de baza - Lectia 2

Calcularea automata

Daca tu ai activata functia Automatic Calculation (=calculare automata), Excel recalculeaza datele din foaia de lucru pe masura ce tu faci modificari la datele existente. Verifica daca functia Automatic Calculation este activata.

Activarea functiei Automatic Calculation

 1. Alege Tools > Options din bara de meniuri. Se deschide fereastra de dialog Options (=optiuni).
 2. Alege fila Calculation (=calcule).
 3. In aria Calculation verifica sa fie aleasa optiunea Automatic (daca aceasta optiune nu are un punct in cerculetul din fata ei, atunci faci clic in interiorul acestui cerculet pentru a aparea punctul acolo si deci a fi selectata optiunea aceasta).
 4. Clic OK.

Incercarea functiei de calculare automata
Faci urmatoarele modificari si observi cum Excel recalculeaza automat datele din foaia ta de lucru:

 1. Te muti la celula A1.
 2. Tipareste 2. Apasa tasta Enter. Rezultatul afisat in celula A3 s-a schimbat. Numarul din celula A1 a fost adunat cu numarul din celula A2 si rezultatul afisat in celula A3.
 3. Te muti la celula B1.
 4. Tipareste 6.
 5.  Apasa tasta Enter. Rezultatul afisat in celula B3 s-a schimbat. Numarul din celula B2 a fost scazut din numarul din celula B1 si rezultatul afisat in celula B3.
 6. Te muti la celula C1.
 7. Tipareste 4. Apasa tasta Enter. Rezultatul afisat in celula C3 s-a schimbat. Numarul din celula C1 a fost inmultit cu numarul din celula C2 si rezultatul afisat in celula C3.
 8. Te muti la celula D1.
 9. Tipareste 12. Apasa tasta Enter. Rezultatul afisat in celula D3 s-a schimbat. Numarul din celula D1 a fost impartit la numarul din celula D2 si rezultatul afisat in celula D3.