Icon-ul Stop si Refresh - Navigare Internet - Notiuni de baza

Icon-ul Stop si Refresh

Mai la dreapta pe bara de unelte este icon-ul Stop. Facand clic pe acest icon to opresti descarcarea paginii in browser. In cazul in care te-ai razgandit poti face clic din nou pe Stop si descarcarea va continua.

Internet Explorer 7
Icon-ul Stop si Refresh IE

Firefox 3
Icon-ul Stop si Refresh FF

Facand clic pe butonul Refresh pagina web va ramane aceeasi, dar se va descarca din nou, avand ultima varianta a sa (in cazul in care tu esti pe un web site unde continutul se schimba des (sa zicem informatii bursiere) si tu fiind deja pe aceasta pagina de ceva timp, banauiesti ca ar fi aparut deja noutati).

In Internet Explorer cand tiparesti adresa, butonul Refresh este inlocuit cu butonul Go (reprezentat printr-o sageata la dreapta), iar la Firefox butonul Go apare in partea dreapta a casutei de adresa.


Nota: Descarcarea paginii sau download page inseamna procesul prin care browser-ul preia informatia peginii web, aflate pe un web site localizat pe un server nu conteaza in ce colt al lumii, si o afiseaza pe ecranul tau. In functie de cantitatea de informatie si de viteza de conectare la internet a computerului tau, descarcarea se face intr-un timp mai mare sau mai mic.