Ce sunt legaturile (hyperlinks)? - Navigare Internet - Notiuni de baza

Ce sunt legaturile (hyperlinks)?

O cale usoare de a naviga pe internet este folosirea legaturilor. Legatura (link) este o conexie (legatura) intre 2 pagini web. Oricum le-ai numi legaturi, links sau hyperlinks, acestea iti ofera o metoda usoara de a vizita o alta pagina. O legatura are o adresa in ea, care nu este afisata pe ecran, insa punand mouse-ul deasupra legaturii (fara a face clic) te poti uita in bara de stare (partea stanga-jos a acranului) si vedea adresa web catre care legatura este indreptata. E bine sa retii acest lucru si a avea idee ce adresa este inainte de a face clic pe legatura.

Punand cursorul deasupra unei legaturi (cursorul se transforma, in general, intr-o mana cu degetul aratator intins) si facand clic, in browser iti va aparea afisata pagina web cu adresa continuta in acea legatura (adresa  tu o poti vedea in casuta de adresa). Deci daca scriu ceva despre Encyclopedia Britannica, pot adauga o legatura la aceste cuvinte, si felul lor de a aparea se schimba devenind cam asa Encyclopedia Britannica.

Tu poti vedea ca este o legatura pentru ca in general, este de alta culoare si este subliniata acea legatura (asta in mod standard, dar cel ce a realizat pagina web respectiva poate alege o alta modalitate de a evidentia legature respectiva) si intotdeauna cand pui cursorul deasupra se va transforma in mana. Legaturile sunt deci foarte usor de folosit si ne ofera acces la o mai mare cantitate de informatie.
Legaturile care au fost vizitate mai inainte (s-a facut clic pe ele anterior) vor avea o culoare diferita fata de legaturile care nu au fost vizitate; dar si aici cel care a construit wesite-ul poate folosi o alta varianta.