Cum se poate tipari de pe internet? - Navigare Internet - Notiuni de baza

Cum se poate tipari de pe internet?

Printing (tiparirea)

Browserul iti da posibilitatea de a tipari pe hartie o intreaga pagina web sau orice parte componenta a sa. Pentru asta folosesti una din urmatoarele metode:

  1. identifica in bara de unelte icon-ul Print si faci clic pe el. Pagina va fi tiparita cu optiunile standard pentru imprimanta (pe care tu le-ai ales anterior),
  2. clic pe meniul File in bara de meniu. Iti va aparea o lista de optiuni. Clic Print. Astfel vei avea mai mult control a ceea ce tiparesti, putand alege sa tiparesti intreaga pagina, o purtiune din pagina sau sa tiparesti mai multe copii. O indicatie buna este ca din meniul File sa faci clic pe optiunea Print Preview si-ti va aparea o fereastra in care vezi cum va aparea pagina tiparita, iar daca este ceea ce vrei continui sa tiparesti.

Nota: In cazul in care doresti sa tiparesti doar o portiune din pagina, mai intai trebuie sa selectezi ce te intereseaza (ca in Word, clic la inceputul selectiei si tinand apasat butonul mouse-ului misti pana la sfarsitul selectiei dorite), apoi clic meniul File, clic Print, iar in fereastra de dialog pentru tiparire ce iti apare, in zona Page Range alegi optiunea Selection.

Cum se poate tipari de pe internet?

O pagina web cu icon pentru Print-friendly

Unele web site-uri pot avea un icon pentru Print. Asta inseamna ca facand clic pe asest icon vei tipari pagina (un exemplu este dat mai sus), dar nu asa cum o vezi afisata pe ecran ci intr-un alt mod, mai “prietenos” unde imaginile pot sa lipseasca, fiind doar text.