Personalizarea functiei History - Navigare Internet - Nivel mediu

Personalizarea functiei History

Cand speri sa revizitezi o pagina web este bine sa o pui la favorite, dar nu vei putea pune tot acolo, iar daca totusi vrei sa revizitezi o pagina care nu este la favorite, History (istoria paginilor vizitate) iti vine in ajutor.

In fereastra deschisa clic pe optiunea History si vor fi afisate paginile vizitate anterior.
Facand clic pe sageata din dreapta butonului History, se va deschide o lista de optiuni prin care tu poti alege varianta dorita in care paginile de la History sa fie afisate:

 • By Date - paginile vor fi listate in functie de data
 • By Site - paginile vor fi listate in functie de website
 • By Most Visited - paginile cele mai des vizitate vor fi primele listate
 • By order Visited Today - paginile vizitate astazi vor fi listate in ordinea vizitarii

Internet Explorer pastreaza automat lista cu paginile vizitate. Folosind History poti vedea si eventual alege sa revezi, paginile vizitate in urma cu cateva minute, ieri, o saptamana in urma, etc. Lungimea de timp pentru care computerul sa pastreze adresele paginilor vizitate este din oficiu de 20 de zile, dar aceata perioada poate fi schimbata de catre tine foarte usor. Pentu a face asta:

 • Clic meniul Tools din bara de meniu. Va apare o lista de optiuni.
 • Clic Internet Options. Se va deschide fereastra de dialog Internet Options.
 • Clic “fila” (tab) General (din stanga sus).
 • In zona  Browsing History, clic Settings si se vadeschide fereastra Temporary Internet Files and History Settings :

  Trebuie mentionat ca daca alegi '0' zile, paginile vizitate inca vor fi pastrate in History pana la ora 24:00 noaptea cand se schima data.
 • In cazul in care vrei sa stergi lista cu paginile vizitate din History, in fereastra Internet Options, in zona Browsing history faci clic pe butonul Delete. Se va deschide fereastra xxx. Clic pe butonul Delete History.

  In fereastra care se deschide , faci clic pe butonul Yes pentru a confirma ca vrei sa faci stergerea.

Acum paginile vizitate sunt sterse din History, dar inca sunt de gasit in dosarul Temporary Internet Files. Sa le stergi si de aici, faci clic pe butonul corespunzator din imaginea de mai sus (Delete files).

Daca faci clic pe butonul Delete all vor fi sterse din computer atat paginile de la History si Temporary Internet Files dar si Cookies (mici fisiere puse in computer tau de anumite websituri, prin care acestea culeg informatii despre cand si ce anume vizitezi pe acele websituri), Form data (informatii introduse in formularele pe care eventual le-ai completat) si Passwords (parole pe care ai ales sa le salvezi pentru logarea automata - la email, etc)