Folosirea comenzile Copy si Paste - Navigare Internet - Nivel mediu

Folosirea comenzile Copy si Paste

Pentu a salva informatia gasita pe internet pentru o viitoare folosire, mai intai trebuie sa stii cum sa lucrezi cu comenzile Copy si Paste. Pentru a lua o informatie de pe o pagina web si a o pune in documentul tau:

  1. Selectezi informatia din pagina web (clic la inceputul selectiei si tinand apasat butonul misti mouse-ul pana ajungi la capatul selectiei dorite) (selectia va arata “la negativ”),
  2. Clic meniul Edit. Clic optiunea Copy (sau clic dreapta pe selectie si alegi optiunea Copy din meniul ce apare),
  3. Pornesti aplicatia in care vrei sa pui informatia selectata (Word sau alt program). Deschide un nou document (meniul File, optiunea New) sau un document existent (meniul File, optiunea Open),
  4. Pune cursorul unde vrei ca informatia sa apara in document,
  5. Clic meniul Edit, clic optiunea Paste (sau clic dreapta in punctul unde vrei sa apara informatia si apoi clic pe optiunea Paste din meniul ce apare) (sau clic pe icon-ul Paste din bara de unelte).

Folosirea comenzile Copy si Paste

Nota: Pentru operatia Copy si Paste se poate folosi si tastatura: pentru Copy apasa simultan tastele Ctrl+C, iar pentru Paste apasa Ctrl+V.

Retineti: Pe pagina web sunt multe elemente precum butoane, titluri, paragrafe, tabele, etc. Este recomandat sa selectezi cate un element si repeti actiunea pentru un alt element, altfel documentul word poate apare "ciudat" si va trebui lucrat la formatarea lui.