Downloading Files (descarcarea fisierelor) - Navigare Internet - Nivel mediu

Downloading Files (descarcarea fisierelor)

O alta metoda de a lua informatie de pe internet este sa download, adica sa descarci. Descarcarea unui fisier, document, program sau altceva de pe internet reprezinta copierea si salvarea lui in computerul tau. Descarcarea se foloseste in special la obtinerea unei copii a unui program software (sunt multe programe pe internet, care sunt gratis sau foarte ieftine si tu vei vrea sa le ai in computerul tau).
Procesul de descarcare poate parea complicat, dar nu este asa. Cand ai ajuns pe o pagina web care are un fisier, document sau program si tu vrei sa-l descarci, trebuie mai intai sa localizezi acel fisier pe care il vrei. Apoi:

  1. Clic pe butonul Download sau Download now (descarca acum).

Obs.: Uneori poate aparea o fereastra in care tu sa alegi de unde sa descarci (anumite programe se pot descarca de la mai multe adrese (numite window), si poti alege sa descarci de la o adresa care sa fie mai aproape de tine, deci descarcarea sa fie mai rapida).

Downloading Files (descarcarea fisierelor)

  1. Internet Explorer va deschide automat o fereastra de descarcare unde te intreaba ce vrei sa faci cu acest fisier.
  2. Alegi optiunea Save (salveaza in computerul tau) (faci clic in interiorul cerculetului gol aflat in fata optiunii, iar cand selectia este facuta, in cerculet apare un punct).
  3. Clic butonul Save,
  4. Se deschide o fereastra de dialog unde vei alege dosarul unde vrei sa salvezi. Vor fi aratate un dosar si un nume din oficiu, dar tu le poti schimba. Clic Save si fisierul va fi descarcat in computerul tau in dosarul si cu numele alese de tine (trebuie retinut locul pentru a sti sa ajungi aici mai tarziu.
    Nota: Daca tu vrei sa schimbi numele fisierului, retine ca nu trebuie schimbata terminatia fisierului (ce este dupa punct),
  5. Se va deschide o mica fereastra in care vei vedea informatii despre procesul de descarcare (viteza de descarcare, marimea fisierului, cat a fost descarcat deja, timpul in care descarcarea se va termina,etc).

Downloading Files (descarcarea fisierelor) 1

Nota: Odata cu descarcarea unor fisiere, in computerul tau pot ajunge si virusi daunatori computerului. E bine ca dupa ce ai salvat fisierul sa folosesti un program antivirus pentru varificarea fisierului, iar daca e ok , atunci fisierul se poate deschide sau daca este program software sa il instalezi in computerul tau pentru a-l folosi.