Trimiterea unui mesaj instant la o persoana - Ghid utilizare - Yahoo! Messenger 10

Trimiterea unui mesaj instant la o persoana

Mesajele instant sunt mesaje text prin care conversezi cu prietenii pe internet in timp real, adica instantaneu. La fel ca la mesajele de email, mesajele instant sunt mesaje ce contin text si sunt trimise si primite de tine impreuna cu prietenii tai. Dar, spre deosebire de mesajele email, tu nu trebuie sa astepti ore sau zile pentru a primi un raspuns. Dupa cum arata si numele, mesajele instant ajung de obicei instantaneu.

Poti trimite mesaje instant la persoanele din lista ta Messenger List sau oricarei alte persoane careia ii cunosti ID-ul pe Yahoo! sau pe Windows Live™. Poti trimite mesaje instant chiar si vizitatorilor unei pagini web ce contine aplicatia Pingbox. Pentru a afla mai multe, arunca o privire la Chatting cu vizitatorii paginii tale web .

Cum se face

 1. Deschide o fereastra de conversatie cu numele persoanei careia vrei sa-i trimiti un mesaj instant.
  • Daca acel nume este in Messenger List, faci dublu clic pe el.

   Trimiterea unui mesaj instant la o persoana

  • Daca persoana nu este in Messenger List, tiparesti intregul ID Yahoo! sau Windows Live™ in casuta Contact Action Bar de deasupra listei tale, apoi faci dublu clic pe nume cand apare afisat sub casuta.

   Trimiterea unui mesaj instant la o persoana 2

   Tips:
   Anumite ID-uri au alte domenii decat @yahoo.com, de ex.: @sbcglobal.net, @verizon.net sau @msn.com. Cand tiparesti aceste ID-uri, nu uita sa adaugi si domeniul ([email protected], [email protected], [email protected]). Nu e nevoie sa tiparesti domeniul @yahoo.com.

   Nu uita sa folosesti casuta Contact Action Bar in cazul in care ai o lista lunga de nume. In timp ce tiparesti, Messenger afiseaza nume care contin ceea ce ai tiparit deja in casuta. Cand apare numele dorit, faci dublu clic pe el.

  Se va deschide o fereastra de conversatie.

 2. In zona de tiparire a mesajului, introduci textul dorit, apoi apesi tasta Enter sau faci clic pe butonul Send.

  Trimiterea unui mesaj instant la o persoana 3

  In zona de conversatie a ferestrei va fi afisat mesajul tau si raspunsul primit.

  Trimiterea unui mesaj instant la o persoana 4

*****

E bine sa adaugi numele prietenilor la lista ta Messenger List, astfel incat, sa poti comunica usor cu ei, oricand doresti. Pentru mai multe amanunte vezi Adaugarea persoanelor la Messenger List.