Folosirea IMVironments - Tutorial utilizare Yahoo! Messenger 10

Ce este IMVironments

Un IMVironment (IMV) este o imagine pe care tu o poti alege sa fie afisata in zona de conversatie a ferestrei de conversatie. Persoana cu care conversezi vede acelasi IMV, avand optiunea sa nu foloseasca sau sa leaga o alta imagine pe care sa o folositi impreuna. De fiecare data cand conversezi cu aceasta persoana, acelasi IMV va fi afisat in fereastra de conversatie, pana cand alegi sa nu mai folosesti IMV sau pana cand alegi o alta imagine pentru IMV.

Multe IMV-uri sunt animate, de ex. Fishtank, care cuprinde pesti intr-un acvariu sau Falling Hearts, care cuprinde inimioare plutind de sus in jos. Mesajele instant vor fi afisate deasupra acestor IMV-uri.

Folosirea IMVironments

Anumite IMV-uri sunt interactive, de ex. Doodle, si va permite, tie si persoanei cu care conversezi, sa desenati impreuna pe aceasi pagina.

Notes:

IMVironments lucreaza doar pe PC-uri.

IMVironments nu sunt disponibile atunci cand conversezi in afara retelei Yahoo!, adica cu persoanele de pe Windows Live™ Messenger sau cu vizitatorii Pingbox.

*****

Pentru a putea folosi IMVironment, PC-ul tau trebuie sa aiba urmatoarele:

 • Microsoft Windows 98/2000/Me/XP
 • Microsoft Internet Explorer versiunea 5.01 sau mai mare
 • Macromedia Flash Player 6.0 sau mai mare
 • 50k sau broadband legatura la Internet
 • Yahoo! Messenger instalat

Folosirea simultana a IMVironments

Poti folosi acelasi IMVironments cu oricare din persoanele cu care conversezi pe Yahoo! Messenger.

Cum se face

 1. In fereastra de conversatie, clic butonul IMVironment.

  Folosirea IMVironments 2

 2. Selecteaza un IMV din meniul afisat.

  Folosirea IMVironments 3

  IMV-ul selectat va fi afisat in zona de conversatie a ferestrei, chiar daca tu deja ai inceput conversatia cu aceasta persoana.

  Folosirea IMVironments 4

  Tip: Pentru a nu mai folosi IMV, alege din meniu optiunea No IMVironment.

*****

IMV-urile se folosesc din oficiu, dar se poate alege sa nu se mai foloseasca sau sa se foloseasca din nou. In categoria Messages din fereastra Preferences (accesata din meniul Messenger), anuleaza bifarea Enable IMVironments, apoi clic butonul OK.