Schimbarea culorii si fontului - Personalizarea mesajelor - Yahoo! Messenger 10

Schimbarea culorii si fontului

Da o noua fata mesajelor instant, folosind uneltele de formatare a Messenger-ului. Nu numai ca tu te vei bucura de un aspect mai placut al mesajelor, dar o vor face si prietenii. Not only will you enjoy the different look, so will your contacts. Orice schimbare la font-ul textului faci in fereastra ta de conversatie, prietenii vor vedea in ferestrele lor (bineinteles daca ei au optat pentru aceasta optiune). Tu poti schimba font-ul la toate conversatiile sau schimba font-ul doar la o anumita conversatie, cea pe care o efectuezi in acel moment.

Tip: Schimbarea de font nu este vizibila atunci cand conversezi in afara retelei Yahoo!, (cu cei de pe Windows Live™ Messenger sau cu vizitatorii Pingbox).

Cum se face

Schimbarea fontului si culorii in toate conversatiile:

 1. Deschide fereastra Preferences selectand optiunea Preferences din meniul Messenger in fereastra ta Messenger sau din meniul Conversation in fereatra de conversatie.

 2. In partea stanga a ferestrei , selecteaza categoria Appearance.

 3. In partea dreapta a ferestrei, clic butonul Change Fonts & Colors.

  Schimbarea culorii si fontului

  Se deshide fereastra Message Text Style.

 4. Faci shimbarile pe care le doresti, apoi faci clic pe butonul OK.

  Schimbarea culorii si fontului 2

  Toata conversatiile care vor fi dupa ce faci clic pe OK vor folosi stilul de font ales mai sus, bineinteles daca tu nu vrei sa schimbi stilul textului pentru o anumita conversatie.

  Tip: Aceste schimbari nu vor afecta ferestrele de conversatie deschise deja inainte de a face schimbarile.

Schimbarea textului si culorii la o anumita conversatie:

 1. Chiar deasupra casutei de introducere a textului in fereastra de conversatie, clic butonul cu uneltele de formatare a textului.

  Schimbarea culorii si fontului 3

  Note: Uneltele de formatare nu sunt disponibile atunci cand conversezi cu cineva de pe Windows Live™ Messenger.

  Uneltele de formatare vor fi afisate deasupra butonului pe care ai facut clic.

 2. Foloseste uneltele de formatare pentru a schimba stilul la text dupa cum doresti.

  Schimbarea culorii si fontului 4

  Aceste schimbari afecteaza doar textul din aceasta fereastra de conversatie. Textul din celelalte ferestre de conversatie deschise ramane neschimbat.

  Tip: Schimbarile apar doar la textul introdus dupa ce a schimbat stilul. Pentru a schimba textul existent deja si care nu a fost inca trimis, intai trebuie sa selectezi textul si apoi faci schimbarea stilului.

*****

Cum sa controlezi comportarea ferestrei de conversatie cand prietenii fac chimbari la font sau la culoare

Din oficiu, Messenger permite afisarea in fereastra de conversatie a schimbarilor stilului textului facut de prietenii cu care conversezi. Tu poti controla aceasta in ferestra Preferences.

 • Deschide fereastra Preferences si selecteaza categoria Appearance.
 • In sectiunea When other people customize their fonts and colors bifeaza Always use my fonts and colors pentru a folosi stilul textului si culoarea ta pentru toate mesajele trimise si primite, indiferent de schimbarile facute de prietenii tai.

  Schimbarea culorii si fontului 5