Convorbiri Telefonice PC la PC - Ghid utilizare Yahoo! Messenger

Cum telefonezi PC la PC?

Tu poti telefona prin internet PC la PC, catre orice persoana din lume care este in acelasi timp cu tine pe Messenger, si este gratis.

Iata cum faci

 1. Tu poti telefona PC la PC in una din urmatoarele modalitati:

  1. Incepi tiparirea numelui persoanei contact in bara de cautare. Daca numele este in lista Messenger-ului, va fi afisat numele intreg al persoanei si optiunile pentru comunicare (Instant Message = mesaje, Call Computer = telefonezi la computerul lui, Call Home = telefonezi la telefon fix, Call Mobile = telefonezi la celular).

   Cum telefonezi PC la PC?

   Nota: Daca persoana nu este in lista, trebuie sa tiparesti Yahoo! ID-ul persoanei (fara @yahoo.com) si apoi clic pe optiunea Call Computer. Persoana respectiva trebuie sa aiba Messenger versiunea 7 (sau mai mare) sa poata primi telefon sau mesaje vocale.

   Cum telefonezi PC la PC? 2

  2. Clic butonul Call aflat in contact card-ul persoanei respective si faci clic pe optiunea Call Computer.

   Cum telefonezi PC la PC? 3

  3. Daca tu deja ai schimbat mesaje cu persoana respectiva, doar faci clic pe butonul Call din fereastra IM (mesaje).

   Cum telefonezi PC la PC? 4

   Toate aceste actiuni deshid fereastra IM (mesaje) (daca nu a fost deja deschisa) si porneste timer-ul care arata durata convorbirii.

   Cum telefonezi PC la PC? 5

 2. Persoana contact respectiva poate accepta sau refuza un telefon, sau accepta doar mesaje (IM-uri).

  Cum telefonezi PC la PC? 6

  Daca persoana contact face clic pe:

  1. Accept: Conectarea este facuta si poate incepe conversatia la telefon.

  2. Decline: Conectarea nu este facuta (persoana refuza). Vei auzi soneria si apoi invitatia de a lasa un mesaj vocal. Dupa ce auzi sunetul de ton iti lasi mesajul vocal.

   Daca persoana contact nu este langa computer in acel timp sau pur si simplu nu face nimic, Messenger-ul intelege ca trebuie sa refuze convorbirea.

  3. IM Only: Telefonul se intrerupe si te intorci in fereastra IM unde tu si persoana contact respectiva puteti incepe sa schimbati mesaje.

   Nota: Daca persoana are activata optiunea Open Talk si in acel moment nu vorbeste cu altcineva la telefon, dupa ce vei auzi soneria, Messenger-ul face automat legatura, fara sa mai astepte acceptarea sau refuzul de la persoana. Tu vei incepe sa vorbesti ca si cum persoana a acceptat telefonul tau.
 3. Daca persoana contact a acceptat telefonul, in fereastra IM, timer-ul continua sa masoare durata convorbirii.
 4. Cand ai terminat convorbirea, clic pe butonul End Call.

  Cum telefonezi PC la PC? 7

  Telefonul se intrerupe si te intorci in fereastra IM, modul conversatie (prin mesaje). Un mesaj te anunta durata convorbirii efectuate, data si ara.

  Cum telefonezi PC la PC? 8