Primirea unui telefon PC la PC - Ghid utilizare Yahoo! Messenger

Primirea unui telefon PC la PC

Oricare dintre prietenii tai, daca are instalat in computer programul Messenger versiunea 7 (sau mai noua), te poate suna PC la PC, tu doar trebuie sa fii pe Messenger. Si este gratis.

Daca tu nu esti pe Messenger sau nu vrei sa accepti convorbirea telefonica, prietenii tai iti pot lasa un mesaj vocal, pe care tu poti sa-l asculti mai tarziu.

Iata cum faci

 1. Daca esti pe Messenger si o persoana iti telefoneaza pe computer (sau PC = Personal Computer) iti va aparea o fereastra sa te informeze cine te suna (in exemplul nostru: “Chris Muler is caling you.” = “(persoana) Chris Muler iti telefoneaza.”).

  Primirea unui telefon PC la PC

  Nota: Daca tu ai optiunea Open Talk activata, aceasta fereastra nu-ti va mai apare (apare numai in cazul in care in acel timp tu vorbesti la telefon cu o alta persoana).

  Daca tu ai deschisa o fereastra IM cu cel ce te suna (fereastra folosita la schimbul de mesaje cu o persoana anume), bara de telefon se modifica, anuntandu-te ca primesti un telefon (bineinteles ca de la persoana cu care schimbi mesaje in acea fereastra).

  Primirea unui telefon PC la PC 2

  In ambele situatii tu auzi si soneria de telefon (ringtone) in cazul in care aceasta a fost activata.

  La primirea unui telefon se poate raspunde astfel:

  1. Clic Accept, tu accepti telefonul, conectarea este facuta si poti incepe sa vorbesti la telefon.
  2. Clic Decline, tu refuzi telefonul, cel care te-a sunat avand optiunea sa-ti lase un mesaj vocal pe care tu sa-l asculti cand vrei. (Cel ce te-a sunat nu va sti daca tu ai refuzat telefonul sau daca tu nu erai langa computer in acel moment.)
  3. Clic IM Only, (numai mesaje text), telefonul se intrerupe si se deschide fereastra IM unde tu poti schimba mesaje cu persoana respectiva.

  Daca tu nu faci clic pe nici una din aceste butoane in 20 de secunde, cel ce te suna are optiunea sa-ti lase mesaj vocal. Daca tu ai fereastra IM deschisa cu cel ce te suna, va aparea ca ai avut un missed call (un apel pierdut) si fereastra Voice Messages & Call History (fereastra cu mesajele vocale si lista cu convorbirile telefonice) va fi afisata.

  Primirea unui telefon PC la PC 3

 2. Odata ce tu ai acceptat telefonul, fereastra IM se schimba sa arate ca esti conectat la telefon, avand un timer ce-ti arata durata convorbirii si statutul microfonului si a castilor.

  Primirea unui telefon PC la PC 4

  Legatura telefonica se intrerupe cand tu sau persoana care te-a sunat face clic pe butonul End Call.

  Primirea unui telefon PC la PC 5