Personalizarea textului pentru mesaje - Fereastra IM pe Messenger

Personalizarea textului pentru mesaje

Tu poti schimba felul in care apare textul tau in mesaje atat in fereastra ta, cat si in fereastra de pe computerul persoanei unde tu trimiti mesajul (la cei care permit asta!).
Messenger ofera doua cai pentru personalizarea textului (schimbarea felului de afisare a textului):

 • Setarea textului pentru conversatiile cu toate persoanele
 • Setarea textului pentru conversatia cu o anumita persoana

De asemeni poti decide cum sa se comporte fereastra ta cand cineva iti trimite mesaje cu text care foloseste un font sau o culoare diferite de preferintele tale.

Iata cum faci:

Setarea textului pentru conversatiile cu toate persoanele:

 1. In fereastra Messenger, clic meniul Messenger (sau in fereastra IM, clic meniul Conversation) si alegi optiunea Preferences. Se deschide fereastra de dialog Preferences (=preferinte).
 2. In partea stanga a ferestrei de dialog, alege categoria Appearance.

  Personalizarea textului pentru mesaje

 3. In partea dreapta a ferestrei de dialog clic pe butonul Change Fonts & Colors (=schimbare font si culoare).

  Personalizarea textului pentru mesaje 2

  Se va deschide fereastra Message Text Style (=stil text mesaje).

 4. Alegi optiunile dorite pentru Font (=tipul de font), Font style (=stilul font-ului) si Size (=marime). In casuta Sample se afiseaza un exemplu pentru optiunile alese.

  Personalizarea textului pentru mesaje 3

 5. Clic OK si toate conversatiile care vor urma vor fi afisate cu optiunile alese (mai putin o eventuala conversatie in care alegi o setare diferita).
  Nota: Ferestrele IM deschise anterior nu vor fi afectate de modificarile tale.

Setarea textului pentru conversatia cu o anumita persoana:

 1. In fereastra IM, clic icon-ul de formatare a textului, pentru a aparea afisata bara de unelte pentru text (va fi afisata sub zona de mesaje).

  Personalizarea textului pentru mesaje 4

 2. Foloseste icon-urile din bara de unelte pentru text sa alegi stilul de text dorit.

  Personalizarea textului pentru mesaje 5

  Aceste schimbari vor afecta doar aceasta fereastra. Textul din oricare alta fereastra IM deschisa va ramane neschimbat.
  Nota: La fel ca la scrierea in Word, schimbarea din fereastra IM va afecta doar textul care va urma. Pentru a schimba textul care a fost scris dar nu trimis inca, selecteaza acest text si apoi faci modificarile.

Cand cineva iti trimite text cu alte optiuni de setare (diferite de cele alese de tine) tu poti alege cum sa fie afisat textul in fereastra ta:

 1. In fereastra Messenger, clic meniul Messenger (sau in fereastra IM, clic meniul Conversation) si alegi optiunea Preferences. Se deschide fereastra de dialog Preferences (=preferinte).
 2. In partea stanga a ferestrei de dialog, alege categoria Appearance.
 3. In sectiunea When other people customize their fonts and colors (=cand alte persoane au optiuni diferite pentru font si culoare), clic in patratelul din fata optiunii Always use my fonts and colors (=intotdeauna foloseste font-ul si culoarea mea) sa apara semnul bifat.

  Personalizarea textului pentru mesaje 6

 4. Clic OK. Astfel, textul mesajelor primite vor avea aceasi setare ca textul mesajelor trimise, chiar daca persoanele care iti trimit mesaje au ales alte optiuni.
  Nota: Daca vrei ca textul mesajelor primite sa apara cu setarile facute de expeditor, atunci la punctul 3, faci clic pentru a deselecta optiunea Always use my fonts and colors (patratelul din fata sa ramana gol).