Folosirea Audible - Fereastra IM pe Messenger

Folosirea Audible

Un audible este un caracter animat care spune ceva cu voce tare. Tu poti trimite un audible unei persoane in loc de a trimite un mesaj. Yahoo! Messenger ofera o varietate de audible (de la clasicul Alo! pana la diverse insulte).

Cum sa faci:

Pentru a permite folosirea audible-lor:

 1. In fereastra Messenger, clic meniul Messenger (sau in fereastra IM, clic meniul Conversation) si alegi optiunea Preferences. Se deschide fereastra de dialog Preferences (=preferinte).
 2. In partea stanga a ferestrei de dialog alege categoria Messages (=mesaje).

  Folosirea Audible

 3. In partea dreapta, in sectiunea Miscellaneous, clic pentru a bifa optiunea Enable Audibles (=permite folosirea audible-lor).
 4. Daca vrei sa vezi textul a ceea ce audible-le spun, clic pentru a bifa optiunea Always show captation when I send or receive Audible (=intotdeauna arata ceea ce spun audible-le pe care le trimit sau le primesc).
 5. Daca vrei sa auzi sunetul audible-lor, clic pentru a bifa optiunea Always play audio when I send or receive Audibles (=intotdeauna reda sunetul audible-lor pe care le trimit sau primesc).
 6. Clic OK.

  Nota: Pentru a nu permite folosirea audible-lor, clic pentru a ramane nebifata optiunea Enable Audibles. In cazul acesta, daca cineva iti va trimite un audible, tu vei primi doar textul acelui audible, dar fara grafic sau sunet.

Pentru a trimite un audible:

 1. In fereastra IM, faci clic pe icon-ul audible.

  Folosirea Audible 2

  Bara de unelte pentru audible va aparea afisata sub zona pentru mesaje.

  Folosirea Audible 3

 2. Pentru a afisa un diferit set de audible, clic pe butonul More Audibles (=alte audible) si apoi alege o categorie din meniul See all Audibles (=vezi toate audible-le).

  Folosirea Audible 4

  Fereastra IM va afisa audible-le din categoria selectata.

 3. Pune cursorul deasupra unui audible si clic butonul Send al acestuia.

  Folosirea Audible 5

  Tu si persoana careia ii trimiti mesajul, veti auzi sunetul audible-lui si veti vedea textul acestuia in zona pentru mesaje a ferestrei IM, in functie de preferintele optate de fiecare.

  Nota: Fara a trimite un audible, tu poti vedea si auzi ceea ce spune un audible. Pentru a vedea ce text are un audible, pune cursorul pe acest audible si citeste textul care apare in zona descriere audible (vezi imaginea de mai jos) . Pentru a auzi ce spune, dar fara a trimite un audible, faci clic pe audible (dar nu pe butonul Send din interiorul lui).

  Folosirea Audible 6