Folosirea Buzz - Fereastra IM pe Messenger

Folosirea Buzz

Buzz este o functie care iti permite sa atragi atentia unei persoane pe Messenger. Cand tu trimiti un buzz cuiva, tu trimiti un sunet in fereastra IM a persoanei respective (daca sunetul este activat pe computerul respectiv). Yahoo! Messenger foloseste din oficiu, sunetul unei sonerii de la usa si chiar face ca fereastra IM sa “tremure”. Tu poti alege sa auzi un alt sunet atunci cand cineva iti trimite un buzz. De asemeni, poti activa alte optiuni pentru buzz.

Cum sa faci:

Activarea buzz-ului:

 1. In fereastra Messenger, clic meniul Messenger (sau in fereastra IM, clic meniul Conversation) si alegi optiunea Preferences. Se deschide fereastra de dialog Preferences (=preferinte).
 2. In partea stanga a ferestrei de dialog alege categoria Alerts & Sounds (=atentionari si sunete).
 3. In partea dreapta bifeaza optiunea Enable alert sound (=permite atentionarea sonora).
 4. Sub Alert me when (=atentioneaza-ma cand), alege optiunea A Messenger contact buzzes me (=o persoana imi trimite un Buzz).

  Folosirea Buzz

 5. In zona de sub lista, bifeaza optiunile dorite

  Folosirea Buzz 2

  • Shaking the message window (=sa “tremure” fereastra IM),
  • Bringing the message window to the foreground (=aducerea in fata a ferestrei IM cu persoana ce-ti trimite un Buzz),
  • Playing a sound (=Redarea unui sunet). Clic pe Browse si selecteaza fisierul dorit. Clic pe butonul sageata (Play) pentru a auzi sunetul ales (eventual poti alege altul).
 6. Clic butonul OK.

  Nota: Pentru a dezactiva optiunea buzz, urmeaza pasii de mai sus, dar clic pe optiunile respective pentru a ramane nebifate. In acest caz daca cineva iti trimite un buzz, iti va aparea doar, in zona mesajelor ferestrei IM, cuvantul Buzz!!!

Trimiterea unui buzz:

 1. In fereastra IM, clic icon-ul Buzz.

  Folosirea Buzz 3

  Persoanele care au activate functia buzz, nu numai ca vor vedea cuvantul Buzz!!! in fereastra IM, dar vor experimenta si optiunile alese de ei pentru atentionare.