Daca folosesti Yahoo! Messenger... - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Daca folosesti Yahoo! Messenger...

Chat este foarte asemanator cu Yahoo! Messenger prin faptul ca poti comunica cu prietenii tai prin mesaje trimise si primite instantaneu. Cu Yahoo! Mail chat, nu e nevoie sa instalezi aplicatia Yahoo! Messenger pe computerul tau, deci poti folosi functia chat oriunde, daca poti intra pe contul tau de email. Este convenabil...., sa stai la un internet cafe in Paris si sa-ti impartasesti gandurile cu cei dragi aflati la mare distanta.

Totusi chatting in Yahoo! Mail este limitat doar la mesaje text, in timp ce Yahoo! Messenger iti ofera un mediu mai flexibil, precum:

 • Mai multe optiuni de comunicare (telefonie PC-la-PC, Phone In (telefonezi de la mobil la computer), si Phone Out (telefonezi de la computer la mobil)
 • Schimb de fotografii si documente
 • Arhivarea mesajelor
 • Folosirea unor imagini, altele decat cele avatars, pentru prezentarea ta
 • Mai mult control, precum sa fii invizibil doar pentru anumite persoane
 • Interactive plug-ins, precum Yahoo! Games, si Yahoo! Maps
 • Personal plug-ins, precum stirile locale.

Cu Messenger ai acces la multe functii si mai multe cai de comunicare cu prietenii. Pentru a profita de aceste avantaje, mergi la messenger.yahoo.com, descarci Yahoo! Messenger si-l instalezi pe computerul tau (este gratis!).

Daca deja folosesti Messenger, iata cateva lucruri ce trebuie retinute cand folosesti chat pe Yahoo! Mail:

 • Nu poti folosi functia chat pe Yahoo! Mail si Messenger in acelasi timp daca au acelasi ID Yahoo!. Daca in timp ce folosesti Messenger intri pe contul tau la Yahoo! Mail, status-ul pe chat va fi "Offline", chiar daca la iesirea anterioara de pe contul tau acesta ramasese cu optiunea "Available" sau "Busy". Asta se intampla pentru a preveni inchiderea sesiunii pe Messenger. Daca tu schimbi status-ul pe chat si nu va mai fi Offline, sesiunea pe Messenger va fi inchisa. Daca, in timp ce folosesti chat-ul in Yahoo! Mail, intri pe contul tau de pe Messenger, sesiunea de chatting se inchide automat.
 • Pe Messenger, lista Messenger List se construieste adaugand numele persoanelor cu care vrei sa comunici. Tu trebuie sa ceri si sa primesti permisiunea de la aceste persoane pentru a le trece pe lista ta, si in acelasi timp, aceste persoane trebuie sa ceara si sa primeasca permisiunea ta ca tu sa fii trecut in lista lor.

  Yahoo! Mail chat este diferit; nu exista o lista separata cu persoanele cu care vrei sa incepi chatting. Daca persoana este online si este adaugata la Yahoo! Contacts, numele ei apare in lista Contacts Online in sectiunea de chat; nu este nevoie sa ceri permisiunea de a trece pe cineva in lista ta. De asemeni, oricine cu un ID Yahoo! poate sa inceapa chatting cu tine, daca sunteti amandoi online, iar tu nu i-ai blocat mesajele.

  Note: Fac exceptie de la regula de mai sus, persoanele adaugate la Contacts care folosesc Windows Live™. Pentru acestea, tu trebuie intotdeauna sa ceri si sa primesti permisiunea de a le adauga in lista ta, atat pe Messenger cat si pe Yahoo! Mail.