A fi disponibil pentru chat - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

A fi disponibil pentru chat

Online status controleaza daca tu esti disponibil sau nu pentru chat. Prietenii tai vor vedea ce online status ai pentru a sti daca esti pregatit pentru chatting.
De ce sa-ti mai bati capul cu acest online status? Pentru ca, in cazul in care nu ai timp pentru chatting sau nu stai permanent langa computer, ai posibilitatea de a opri functia chat (turn off), iar cand esti disponibil si vrei sa incepi chatting cu cineva, schimbi status-ul, astfel incat functia chat sa fie pornita (turn on).

Toate schimbarile status-ului au loc in meniul status aflat in partea de sus a sectiunii Chat & Mobile Text in partea stanga a paginii principale, sub lista cu dosare.

chat status

Urmatoarele setari vor arata prietenilor tai status-ul tau:

 • disponibil Available (=disponibil) -- tu esti online (logat in contul tau) si disponibil pentru chat.

 • ocupat Busy (=ocupat) -- tu esti online, dar nu doresti sa fii deranjat. Prietenii vor vedea ca esti online, dar nu vrei sa fii deranjat. Ei pot incerca sa inceapa chatting cu tine, iar tu poti decide daca sa raspunzi sau nu.

 • online Idle -- tu esti online, dar de ceva timp nu ai facut ceva la computer, iar Yahoo! Mail te arata ca fiind idle.

 • invizibil Invisible (=invizibil) -- tu esti online, dar apari ca fiind offline (=nu esti logat in contul tau) pentru prietenii tai. Cu acest status tu poti incepe chatting cu anumite persoane (lasandu-i sa stie ca tu de fapt esti online), in timp ce apari ca fiind offline la toate celelalte persoane.  

 • Offline Offline -- tu nu esti disponibil pentru chat sau sa trimiti sms pe mobil. Deci poti fi logat in contul tau la Yahoo! Mail, dar nu poti incepe chatting si nu poti primi mesaje chat pana cand nu iti schimbi status-ul sa fie Available, Busy sau Invisible.

 • Custom status -- Tu poti fi disponibil sau ocupat, dar cu cateva mentiuni adaugate. Poti crea maxim 5 astfel de custom status-uri pentru disponibil sau ocupat (status-uri personale) si sa le folosesti cand vrei. In cazul in care creezi un al 6-lea status personal, cel mai vechi din cele 5 existente va fi sters pentru a face loc celui nou.

Tu iti poti schimba status-ul de cate ori doresti in perioada in care esti logat in contul tau de Yahoo! Mail. Cand inchizi casuta email (sign out), status-ul pe care il ai in acel moment va fi retinut de Yahoo! Mail si il va afisa din nou data viitoare cand intri inapoi la contul tau (sign in).
Tu inca esti logat in Yahoo! Mail chiar si atunci cand esti offline pe chat.

Nota pentru utilizatorii Yahoo! Messenger: Nu poti folosi functia chat la Yahoo! Mail si Yahoo! Messenger in acelasi timp. Daca folosesti Messenger si apoi deschizi Yahoo! Mail, status-ul tau pe chat va fi Offline, indiferent daca inainte de a inchide erai Available (=disponibil) sau Busy (=ocupat). Aceasta se intampla pentru a nu inchide sesiunea pe Messenger. Daca decizi sa schimbi status-ul pe chat si sa fie Availble, atunci sesiunea pe Mesenger se inchide automat. .

Cum se face:

 1. Pentru a schimba status-ul in timp ce esti logat in contul tau pe Yahoo! Mail, clic pe status-ul actual, apoi selectezi un alt status din lista afisata.

  schimba chat status

 2. Pentru a crea un status personal faci urmatoarele:

  • Clic status-ul actual, apoi selecteaza optiunea Custom Status Message din meniul afisat.

  • In fereastra Custom Status Message, selecteaza una din cele doua optiuni pentru Appear as, tiparesti un mesaj in casuta Your Message, apoi faci clic pe butonul Save.

   chat Custom Status Message

  Status-ul creat apare in casuta status-ului in sectiunea Chat & Mobile Text. Prietenii tai vor vedea acest status.

  chat custom status

  Status-ul creat apare afisat si in meniul status-ului, de unde il poti selecta oricand doresti.

  chat custom status 2

  Tip: Nu este posibil si nici necesar sa stergi un status personal pe care l-ai creat. Daca nu vrei sa -l mai folosesti vreodata, poti selecta un alt status sau creezi un altul nou. Deoarece pot exista maxim 5 status-uri personale, atunci cand creezi un al 6-lea, Yahoo! Mail automat il va sterge, pe cel mai vechi din cele 5 existente deja, facand loc celui nou.

*****

Acum ca lasi alte persoane sa vada ca esti disponibil pentru a incepe chatting, de ce nu incepi chatting chiar acum cu unul din prietenii tai de la Contacts?

Tips: Pentru a te asigura, ca prietenii tai vor sti cand tu esti online si disponibil sa incepi chatting, trebuie sa verifici ca prietenii tai sa aiba ID-ul tau Yahoo! adaugat la Contacts la conturile lor.
Pentru mai multe informatii despre Yahoo! Contacts, vezi acest tutorial.