Importul persoanelor la Contacts, de la alte conturi - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Importul persoanelor la Contacts, de la alte conturi

Tu poti avea o carte de adrese online la alte servicii, precum Hotmail sau Gmail, sau pe computerul tau, de exemplu Outlook. Folosind functia Contact Import tu poti face transferul usor si sigur a persoanelor din cartile de adrese mai sus amintite, si shiar iti va informa prietenii de noua ta adresa de email Yahoo!.

Nota: Daca intentionezi sa folosesti functia Contact Import pentru transferul persoanelor din cartea de adrese de la o aplicatie de pe computerul tau, precum Outlook, trebuie sa creezi mai intai un fisier de tip .csv sau .vcf . Fiecare aplicatie este diferita, dar poti cauta ajutor online, sa vezi ce trebuie facut pentru aplicatia pe care o ai.

Cum se face:

 1. Mergi la Yahoo! Contacts tiparind urmatoarea adresa in casuta de adresa a ferestrei browser:

  http://contacts.yahoo.com

  Yahoo! Contacts se deschide.

 2. Verifici intai ca sunt afisate toate persoanele de la Contacts (Selectezi All Contacts de la butonul View).

 3. In partea dreapta a paginii, clic Get started aflat sub Import your Contacts from another provider to Yahoo!.

  Get started

 4. Clic butonul Get Started.

  import start

 5. Bifeaza patratica corespunzatoare pentru una sau mai multe aplicatii de la care vrei sa faci transferul, apoi furnizeaza adresa de email si parola folosite cu fiecare aplicatie.

  selectare email

  username parola

  Nota: Functia Contact Import trebuie sa aiba vechea parola pentru a accesa lista cu persoanele de la Contacts in vechiul cont. Cand procesul de transfer s-a incheiat, parola este distrusa definitiv, cu alte cuvinte, metoda este absolut sigura.

 6. Daca faci transferul de la o aplicatie de pe computer, precum Outlook, trebuie sa creezi mai intai un document de tip .csv sau .vcf .  Dupa aceea, bifeaza patratica din fata la A desktop email program si furnizezi locul si numele documentului facut anterior (cu ajutorul butonului Browse).

  desktop email program

 7. Se repeta punctul 5 pana cand ai inclus toate aplicatiile de email de la care vrei sa faci transferul.

 8. Citeste declaratia de sub lista de aplicatii, si daca esti de acord, bifeaza patratica din fata declaratiei.

  confirmare

 9. Clic butonul Continue.

  continuare

  Urmatoare pagina este pentru a confirma ca esti fiinta umana....... :-)

 10. Tipareste textul ciudat afisat in casuta Character string, apoi clic butonul Continue.

  captcha

  Vor fi adunate si afisate toate persoanele existente in cartile de adresa de la aplicatiile bifate anterior.

 11. Bifeaza patratica din fata fiecarei persoane pe care vrei sa o transferi la Yahoo! Contacts. Daca vrei sa le transferi pe toate, bifeaza patratica din fata la Select All (=selecteaza totul).

  selectie contacts

 12. Clic butonul Import.

  import contacte

  In timp ce persoanele transerate vor fi adaugate la Yahoo! Contacts, vei fi intrebat daca vrei sa anunti acele persoane despre noua ta adresa de email.

 13. Daca vrei sa anunti una sau mai multe persoane, transferate in Yahoo! Contacts, despre noua ta adresa de email, bifezi patratica din fata persoanei pe care vrei sa o anunti (bifeaza Select All daca vrei sa fie anuntate toate persoanele din lista), scrii mesajul de anunt dupa dorinta (in casuta aflata sub Personalized message, apoi clic butonul Finish.

  notificare contacts

  Tip: Daca nu vrei sa fie anuntata vreo persoana, atunci nu bifa nici o persoana la sectiunea Notify inainte de a face cllic pe butonul Finish sau faci clic pe Skip Notification & Just Import.(=fara anuntarea persoanelor, doar transferul lor).

  Dupa un anumit timp, depinzand de cate persoane sunt transferate, va fi afisata pagina de sfarsit unde vei fi informat de numarul de persoane care au fost adaugate la Yahoo! Contacts si cate au fost anuntate de noua ta adresa email.

  import mesaj

 14. Daca vrei sa transferi inca si alte persoane, clic butonul IMPORT MORE si repeti pasii aratati mai sus, daca nu, inchizi fereastra sau tab-ul. in care te afli.