Trimiterea unui email la persoanele incluse intr-o categorie - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Trimiterea unui email la persoanele incluse intr-o categorie

Pe langa oferirea posibilitatii de organizare a persoanelor de la Contacts, categoriile sunt similare cu listele de distributie. Poti trimite un email la fiecare persoana dintr-o categorie doar tiparind numele categoriei.

De asemeni, poti trimite email la un grup de persoane dintr-o categorie daca vrei.

Cum se face:

Trimiterea unui email la toate persoanele dintr-o categorie:

 1. Deschide Yahoo! Mail.

 2. Clic butonul New in Yahoo! Mail or Yahoo! Mail Classic.

  Apare pagina de scriere a mesajului email.

 3. In casuta To, tipareste numele unei categorii.

  Tip: Adresele email ale persoanelor din categoria tiparita, nu vor fi afisate in casuta To, dar vor apare in mesajele email primite de persoanele destinatare.

 4. Scrii si apoi trimiti mesajul.

Trimiterea unui email doar la o parte din (nu la toti) membrii unei categorii:

Sa presupunem ca planuiesti o petrecere surpriza pentru Dan si vrei sa inviti toti prietenii tai (asta inseamna toate persoanele din categoria Friends (=prieteni)), cu exceptia lui Dan. Vei face astfel:

 1. In Yahoo! Contacts, clic butonul View aflat deasupra listei de persoane, apoi selecteaza o categorie.

  Persoanele incluse in categoria selectata sunt listate in partea stanga, iar informatiile despre categorie sunt afisate in partea dreapta.

 2. Selecteaza membreii din aceasta categorie la care vrei sa trimiti mesajul email.

 3. Clic legatura Send email din partea dreapta.

  Yahoo! Mail se deschide, afisand inceputul scrierii unui email, cu adresele de email selectate anterior deja introduse in casuta To (=catre).

Ce sa faci ca sa nu fie afisate adresele email de la celelalte persoane la care ai trimis mesajul:

Daca vrei ca persoanele care primesc mesajul email sa nu vada adresele de email a celorlalte persoane, din aceeasi categorie la care tu ai trimis acelasi mesaj in acelasi timp, cand scrii mesajul tiparesti numele categoriei in casuta Bcc.
Bcc este prescurtarea de la blind carbon copy (=copie oarba la indigo), insemnand ca cel ce primeste acest mesaj nu va vedea adresele trecute in aceasta casuta, in schimba va putea vedea adresele trecute in casuta To sau/si Cc.

Pentru a folosi casuta Bcc, clic legatura Show BCC (=arata Bcc) aflata in dreapta casutei To, apoi tiparesti numele unei categorii in casuta Bcc afisata.

De retinut cand folosesti casuta Bcc:

 • Casuta To necesita o adresa email pentru ca mesajul sa poata fi trimis. Tu poti introduce propria ta adresa sau o adresa care nu are importanta ca va fi vazuta de toti cei care vor primi mesajul tau.

 • Raspunsuri la email se trimit doar la adresele din casuta To si Cc (carbon copy = copie la indigo), si nu pot fi trimise la adresele din casuta Bcc.

 • Fii sigur ca ai sters adresele, care nu vrei sa fie afisate, din casuta To (daca le-ai introdus la inceput), inainte de a trimite mesajul email.