Crearea filtrelor - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Crearea filtrelor

Daca doresti ca mesajele email sa fie sortate automat la primirea lor in diferite dosare, poti folosi functia de filtrare a Yahoo! Mail. Filtrele vor sorta automat mesajele primite in functie de regulile pe care le pui. De exemplu poti crea un filtru prin care mesajele email primite de la membrii de familie sa fie puse in dosarul creat de tine, cu numele Family. Folosind filtrele, nu e nevoie sa citesti un mesaj mai intai, dupa care sa decizi in ce dosar sa-l muti, manual unul cate unul.

Tip:  Se poate folosi si AddressGuard pentru sortarea mesajelor email primite, in functie de adrese. Afla mai multe despre aceasta aici Using Disposable Addresses.

Cum se face:

 1. In pagina Yahoo! Mail clic pe Options, apoi clic pe optiunea Mail Options.

  Pagina General options va fi afisata.

 2. In partea stanga faci clic pe optiunea Filters.

 3. In pagina Filters, clic legatura Create or edit filters.

  Pagina Yahoo! Mail Filters se deschide intr-o noua fereastra.

 4. Clic butonul Add..

  Pagina Add Message Filter apare afisata. Aici este locul unde tu faci regulile dupa care se face filtrarea si in ce dosar vor fi puse mesajele.

 5. Tipareste un nume unic pentru numele noului filtru in casuta Filter Name, de exemplu "De la mama" sau "De la firma".

  Daca tu nu tiparesti un nume pentru filtrul tau, Yahoo! Mail automat va pune un nume din oficiu cand il adauga la lista de filtre.

 6. Definesti conditia sau conditiile pe care sa le aiba acest filtru. Pentru fiecare conditie trebuie specificate urmatoarele:

  • Criteria de filtrare "contains" (=contine) sau "ends with" (=se termina cu)

  • Textul tinta, de exemplu, "@rocketmail.com", "Love", "PTA".

  • Bifeaza sau nu patratica pentru match case. Daca ramane nebifata, inseamna ca vu va conta daca textul tinta este scris cu litera mare sau mica (filtraza "PTA" dar si "pta"). Daca se bifeaza, luand exemplul de mai sus, filtrarea se face numai pentru mesajele care contin exact cuvantul "PTA" (scris cu litere mari), in timp ce mesajele ce contin cuvantul "pta" nu vor fi luate in considerere.
 7. In lista de filtre din Move the message to (=muta mesajul in), faci clic pe numele dosarului in care doresti sa fie pus mesajul email filtrat.

  Daca vrei ca mesajele sa fie puse intr-un dosar nou, clic pe optiunea [New Folder] din lista afisata. Cand Yahoo! Mail adauga noul filtru (dupa ce faci clic pe butonul Add Filter), ti se cere sa dai un nume la acest dosar nou pentru a fi creat..

 8. Daca ai configurat telefonul mobil pentru alerta si vrei ca mesajul email primit sa fie re-trimis pe mobil cand acest filtru este activat, bifeaza patratica din fata la Send an alert to my Mobile Device.

 9. Clic butonul Add Filter sa salvezi acest filtru.

  Noul filtru creat apare in lista de filtre in pagina Filters si numarul total de filtre va fi marit cu unu.