Alte sfaturi la folosirea filtrelor - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Alte sfaturi la folosirea filtrelor

Aici sunt prezentate cateva sfaturi care e bine sa fie urmate la crearea filtrelor.

Alege bine textul tinta (Target Text)

Alege cuvintele sau propozitia prin care sa fie filtrate exact mesajele dorite. De exemplu, filtrarea dupa adresa expeditorului pusa in casuta From, este o alegere buna, dar filtrarea folosind cuvinte obisnuite in text body (=textul mesajului) este o alegere slaba.

Foloseste * (Wildcards)

In orice conditie se poate folosi * (asterisc) care inlocuieste unul sau mai multe caractere. Foloseste acest caracter la incepotul, mijlocul sau sfarsitul unui cuvant. De exemplu, daca la un filtru pui wil*@yahoo.comin casuta From, vor fi filtrate mesajele de la will, willy, william, wilma, si oricare alta adresa de yahoo.com care incepe cu wil.

Pentru conditia "sau" foloseste mai multe filtre

Daca vrei sa folosesti conditia "sau" la sortare, trebuie create mai multe filtre. De exemplu, daca vrei sa pui in dosarul "tenis" mesajele de la antrnorul de tenis sau mesajele care contin cuvantul "tenis" in subiect (subject), tu trebuie sa creezi doua filtre:

Tennis1 filter (=Filtrul Tenis1)
If From begins with coachchris (=Daca From incepe cu antrenorulvasile)
then deliver to: Tennis (=atunci mesajul este trimis in dosarul Tenis)

Tennis2 filter (=Filtrul Tenis2)
If Subject contains *tennis* (=Daca Subject contine *tenis*)
then deliver to: Tennis (=atunci mesajul este trimis in dosarul Tenis)

Nota: Daca incluzi ambele conditii in acelasi filtru, un mesaj primit trebuie sa aiba ambele conditii adevarate (inceputul adresei expeditorului sa fie antrenorulvasile si in subiect sa existe cuvantul tenis), ca sa fie filtrat si trimis in dosarul Tenis.

Evita conditii gresite

Daca mesajele primite ajung in alt dosar decat in cel dorit, inseamna ca, conditiile filtrului sunt gresite sau ordinea filtrelor este incorecta.

Nu folosi filtre goale

Un filtru gol reprezinta un filtru creat fara a pune vreo conditie sau un nume la dosarul acestuia, dar care in realitate nu este chiar gol. Yahoo! Mail interpreteaza un astfel de filtru cam asa:

If From contains [an empty (null) character] (=Daca From contine [un spatiu liber])
then deliver to: Inbox (atunci mesajul este trimis in dosarul Inbox)

Daca tu creezi un filtru care va avea primul loc in lista cu filtre, si salvezi fara a mai face vreo schimbare, toate mesajele primite vor fi trimise in dosarul Inbox, fara a mai ajunge la celelalte filtre.

Nu folosi filtre daca utilizezi POP

 Cand folosesti o aplicatie de acces email POP ("pop out of") pentru casuta ta de email, este posibil sa fii anuntat ca ai primit email doar pentru mesajele email primite in dosarul Inbox sau Spam. Deci daca folosesti aceasta metoda trebuie sterse filtrele care trimit mesajele in alte dosare decat Inbox.

Pentru a controla daca retii mesajele in dosarul Spam cand folosesti o aplicatie cu POP, mergi la pagina POP Access and Forwarding (accesibila din pagina Mail Options) si selecteaza una din urmatoarele optiuni:

  • I don’t want to receive any messages that SpamGuard thinks are spam— Selecteaza aceasta optiune daca nu vrei sa primesti mesaje POP pentru mesajele ajunse in dosarul Spam in server-ul Yahoo! Mail.
  • I want to receive all messages, including those that SpamGuard things are spam— Selecteaza aceasta optiune daca vrei sa primesti mesaje POP, chiar daca acestea sunt in dosarul Spam in Yahoo! Mail.

    Daca alegi a doua varianta, poti selecta si optiunea de a adauga prefixul [Spam] la subiectul mesajelor originare din dosarul Spam. (In Yahoo! Mail dosarul Bulk a fost inlocuit cu dosarul Spam).

Foloseste SpamGuard pentru a filtra mesajele Spam

Este posibil ca tu sa-ti creezi propriile filtre pentru a directiona mesajele email, de la persoanele nedorite, sa mearga direct in dosarul Trash (=cosul de gunoi al casutei de email). Totusi, o solutie mai usoara este daca folosesti Yahoo! Mail SpamGuard sa identifice si sa directioneze mesajele junk sau spam direct in dosarul Spam.