Cautarea unui mesaj email - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Cautarea unui mesaj email

Yahoo! Mail te ajuta la cautarea si gasirea unui mesaj email, oferindu-ti cateva metode.

 • Restrictii de afisare a mesajelor intr-un dosar - pentru afisarea tuturor mesajelor, doar a mesajelor necitite sau doar a mesajelor marcate cu stegulet.

 • Folosirea functiei de cautare (search). Daca folosesti metodele de mai sus, iar mesajul cautat inca nu-apare afisat, poti folosi functia de cautare a Yahoo! Mail. Mai jos se arata cum sa faci o simpla cautare.

Cum se face

 1. Mergi la pagina principala a Yahoo! Mail, dosarul Inbox sau oricare alt dosar din Yahoo! Mail Classic.

  Vei gasi functia de cautare avand afisata casuta Mail Search (=cautare mesaj) in partea de sus si centala a paginii.

 2. TIpareste in casuta, o portiune de text care este continut in mesajul pe care il cauti, apoi clic butonul Mail Search.

  Tips:
  Poti introduce inceputul unui cuvant sau a unei propozitii. Nu este nevoie sa tiparesti textul exact sau tot textul. De exemplu, poti tipari rob sa gasesti mesaje care contin rob, robin, robbie sau [email protected].

  Poti introduce chiar si un text care sa reprezinte numele unui document (ex. numele unei fotografii) sau text ce este inclus intr-un document atasat la email (Microsoft Word, Powerpoint, Excel, PDF,etc)

  Yahoo! Mail cauta in toate partile componente ale unui mesaj si in toate dosarele (cu exceptia dosarelor Trash si Spam), incluzand expeditorul si destinatarii mesajului (adresele din casutele To si Cc), subiectul si continutul mesajului, numele si continutul documentelor atasate la email. Apoi va fi afisat rezultatul cautarii in Message View.

  Tip: Pentru a face o cautare in dosarul Trash folosesti pagina Advanced Search (=cautare avansata) .

  Message View iti afiseaza cine a trimis mesajul email (Sender), despre ce este vorba in mesaj (Subject), data cand a fost trimis (Date), si dosarul in care se afla mesajul (Folder). Fiecare rezultat, include si cateva randuri din continutul masajului - cunoscut sub numele de snippet - avand textul cautat evidentiat prin scriere ingrosata.

 3. Poti lucra cu mesajele in urmatoarele feluri:

  • Lucrand ca atunci cand ai afisat un dosar. Astfel poti sa:

   • Sortezi rezultatele facand clic pe numele coloanei.

   • Citesti mesajul facand clic pe subiect (subject).

   • Marchezi cu stegulet sau anulezi marcarea cu stegulet facand clic in dreptul mesajului in coloana cu stegulet.

   • Selectezi unul sau mai multe mesaje si le stergi, la muti in alte dosare sau le marchezi in diferite feluri.

  • Alegi sa fie afisate sau sa nu fie afisate cele cateva randuri din continutul mesajului, facand clic pe legatura Hide snippets (=ascunde) sau Show snippets (=afiseaza) aflata in partea de jos a paginii. Cand faci clic pe o legatura , ea va fi inloci\uita de cealalta legatura.

   Rezultatul se va schimba aratand doar numele expeditorului si subiectul, fara portiunea de text din mesaj.

  • Pune cursorul deasupra icon-ului agrafa (ce arata ca exista un document atasat la acel email), si vei vedea informatii in plus despre documentul atasat.

   Aici poti sa::

   • faci clic pe View Attachments pentru a fi afisat documentul atasat la email

   • faci clic pe icon-ul documentului atasat, pe numele documentului atasat sau pe Save to computer pentru a incepe descarcarea documentului. Daca este o imagine, vei vedea imaginea in marimea originala.

*** Poti vedea rezultatul cautarii folosind functia Photo View sau Attachment View. Poti rafina rezultatul cautarii sau efectua o cautare avansata.