Alte sfaturi la cautarea unui mesaj email - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Alte sfaturi la cautarea unui mesaj email

Poti limita rezultatul cautarii unui mesaj email cu Yahoo! Mail, incluzand cateva informatii in plus la introducerea textului cautat. Sunt multe posibilitati pe care le porti incerca:

 • Cauti fraza exacta -- Pentru a cauta exact o anumita fraza formata din doua sau mai multe cuvinte, trebuie sa introduci textul cautat intre ghilimele. De exemplu, textul:

  "sarbatoare nationala"

  produce ca rezultat al cautarii afisarea doar a mesajelor care contin exact acest text. Mesajele care contin doar "sarbatoare" sau doar "nationala" sunt ignorate (la fel ca si mesajele care contin "nationala sarbatoare" sau "sarbatoarea nationala", etc).

 • Eliminarea anumitor cuvinte din rezultat -- Pentru ca Yahoo! Mail sa ignore mesajele care contin un anumit cuvant, introduci acel cuvant cu semnul minus (-) imediat in fata lui. De exemplu:

  sarbatoare -mihai

  gasaste toate mesajele care contin "sarbatoare", dar sa nu contina cuvantul "mihai" (cu alte cuvinte, mesajele care contin cuvantul "sarbatoare", dar contin si cuvantul "mihai", sau mesajele care contin cuvantul "mihai" sunt ignorate si nu vor fi afisate).

 • Cautarea doar in subiectul mesajelor -- In mod normal, Yahoo! Mail face cautarea in toate partile componente ala unui mesaj (cine a trimis mesajul, cine a primit mesajul, subiectul mesajului, cuprinsul mesajului, numele documentelor atasate si cuprinsul la majoritatea documentelor atasate). Pentru a limita cautarea doar asupra subiectului mesajelor, trebuie sa incluzi subject: in fata textului cautat (fara spatiu liber intre ele). De exemplu:

  subject:sarbatoare

  gaseste doar mesajele care au in subiect cuvantul "sarbatoare". Mesajele care au cuvantul "sarbatoare" in oricare alta parte (de ex. in cuprinsul mesajului), dar nu in subiect, vor fi ignorate.

 • Cautarea dupa expeditor -- Pentru a limita cautarea doar la expeditor, adica cel care a trimis mesajul, incluzi from: in fata cuvantului cautat. De exemplu:

  from:mihai

  gaseste doar mesajele cu "mihai" (sau cuvinte care contin "mihai", precum "mihaita", "mihailescu", etc) ca parte din informatia despre cel ce a atrimis mesajul. Mesajele care contin "mihai" in subiect sau in cuprinsul mesajului, dar nu la expeditor, vor fi ignorate.

 • Cautarea dupa tipul documentului atasat -- Pentru a limita cautarea doar pentru mesajele care contin un anumit tip de document atasat, introduci attachmenttype: in fata cuvantului cautat. De exemplu:

  attachmenttype:jpeg

  gaseste doar mesajele cu documente atasate de tip JPEG sau JPG .

Se pot crea si combinatii folosite la o cautare precum:

subject:"sarbatoare nationala " -from:mihai

va cere Yahoo! Mail sa caute mesajele care contin fraza exacta "sarbatoare nationala" in subiect, dar sa nu fie trimise de la cineva care contine cuvantul "mihai" la expeditor. Extraordinar, nu-i asa?

*****

Cand faci o cautare ca in exemplele de mai sus, tu poti continua apoi sa rafinezi rezultatul cautarii.