Attachment - introducere - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Attachment - introducere

Un attachment la email sau un fisier adaugat la email, reprezinta orice tip de fisier (document sau imagine) sau program calculator (software).
Virusurile pot intra in computer pe mai multe cai. Calea foarte des intalnita este prin fisiere adaugate la email. Unii virusi pot fi foarte distructivi, putand sterge toate fisierele tale din computer.
Pentru a evita pe cat posibil o problema de genul acesta, pentru fisierele adaugate la email, urmeaza aceste instructiuni:

  • Daca primesti un attachment (fisier adaugat) la email de la o persoana necunoscuta sau de neincredere, sterge imediat mesajul fara a deschide attachment-ul (fisierul adaugat). Daca tu cunosti expeditorul si este de incredere, trimite persoanei un email sa-l intrebi daca intr-adevar el ti-a trimis email cu un fisier adaugat. (Tu poti primi un mesaj in care la expeditor sa fie trecuta o persoana, dar in realitate mesajul sa fie trimis de o alta persoana cu intentii dubioase!).
  • Cand adaugi un fisier la un email, pune in textul mesajului si o descriere a fisierului adaugat.

Nota: In general Yahoo! Mail verifica de virusi fisierele adaugate la email, dar nu ofera nici o siguranta (stii cum e, intai apare virusul si apoi medicamentul si nu invers; deci Yahoo! Mail nu detecteaza virusii noi...)