Lucrul cu legaturi (shortcuts) - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Lucrul cu legaturi (shortcuts)

Daca primest un email in care sunt cuvinte subliniate, este posibil ca acestea sa fie legaturi. O legatura identifica o informatie folositoare (ex: o adresa email, o adresa reala sau un numar de telefon), iar tu poti actiona asupra acesteia. De exemplu faci clic pe un numar de telefon si il adaugi la Yahoo Contacts sau faci clic pe o adresa reala si vezi localizarea adresei pe harta.

Legaturile sunt usor de folosit... doar pui cursorul deasupra si alegi o optiune.

 

Cum se face :

 1. Deschide mesajul email.
 2. Daca mesajul contine text subliniat, pune cursorul deasupra, iar din meniul ce se deschide automat, alege optiunea dorita.

  Nota: Meniul Yahoo! Shortcuts ofera optiuni corespunzatoare tipului de legatura pentru textul subliniat. In exemplul de mai jos este dat cazul unei adrese reale (a unei locuinte, etc).

  Se deschide o fereastra corespunzatoare optiunii, in cazul nostu localizarea pe harta.

 3. Daca alegi optiunea de a adauga informatia respectiva la Yahoo! Contacts, se deschide o fereastra ca cea din imaginea de mai jos.

  Va trebui sa specifici daca informatia o salvezi la un nume deja existent in Contacts sau creezi un nume nou pentru aceasta.

  Nota: Daca adaugi informatia la un nume existent in Contacts, tipareste acel nume sau adresa sa de email in casuta de sub prima optiune (asa cum sunt ele deja inregistrate in Yahoo! Contacts).

  Clic butonul Continue.

  Daca este in legatura cu locul tau de munca alegi optiunea Work (=munca, serviciu), daca nu ramane selectata optiunea Home (=casa).

  Pentru optiunea Work se adauga casuta pentru scrierea numelui societatii.

  Completeaza informatiile de contact si faci clic pe butonul Save.

Anularea legaturilor din mesaje

Tu poti alege ca legaturile dintr-un mesaj sa apara sau nu. Clic Options din partea de sus a oricarei ferestre Shortcuts sa deschizi pagina de optiuni (Options).

La partea de jos a General options (=optiuni generale), selectezi (bifezi) care legaturi vrei sa fie vizibile in mesajele primite, iar dupa aceea faci clic pe butonul Save din partea de sus a paginii.