Completarea formularului de inregistrare - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Introducere

O casuta email este un spatiu de memorie intr-un server (computer), undeva in nu conteaza ce tara, oferit de o firma pe web site-ul ei (este gratis, iar firma face bani din reclamele oferite). Fiecarei casute email ii corespunde o adresa email. Folosind aceasta adresa tu poti trimite sau primi mesaje email. Mesajele se pastreaza in casuta email pana tu decizi sa le stergi. La deschiderea casutei trebuie introdus ID-ul si o parola (password).
Pentru a avea o adresa email, trebuie sa ajungi la pagina corespunzatoare al unui web site, care ofera casute email, si acolo sa completezi un formular de inregistrare cu datele cerute.
De retinut ca datele pot sau nu sa fie reale, depinzand in principal de scopul acestei casute email. Daca vrei ca alte persoane sa poata sa-ti gaseasca adresa email si apoi eventual sa-ti trimita un email, atunci ar trebui sa pui date reale in formularul de inregistrare. Acesta se completeaza o singura data, dar mai tarziu datele completate pot sa fie schimbate (mai putin ID-ul).
ID-ul trebuie sa fie unic (pentu acel domeniu (firma care ofera spatiul de memorie)).

Completarea formularului de inregistrare

Daca nu ai o adresa email pe Yahoo! sau ai una si vrei sa-ti mai faci una, iata cum se face:

 1. Tiparesti in casuta de adresa a browser-ului adresa http://mail.yahoo.com si apesi tasta Enter. Se va deschide pagina Yahoo! Mail.
 2. Faci clic pe Sign Up.

 3. Va apare formularul de inregistrare a datelor tale pe Yahoo! Mail.
 4. Completezi casutele (campurile) din zona Create Your Yahoo! ID (=creaza un Yahoo! ID).
  Nota: Toate campurile care sunt marcate cu steluta, este obligatoriu sa fie completate.
  Poti completa cum vrei tu, nu e nevoie sa pui datele tale reale.

  • My Name = numele si prenumele
  • Gender = genul, clic pe sageata din dreapta sa se deschida lista si apar optiunile Male = genul masculin si Female = genul feminin. Clic pe optiunea dorita.
  • Birthday = ziua ta de nastere
  • I live in = locuiesc in, clic si alege tara dorita
  • Postal Code = codul postal
  • Yahoo! ID and Email = pui ce ID doresti (poti folosi caracterele a-z, 0-9, underscore ( “_” ) sau un singur punct (“.“). Nu sunt permise spatii libere!!). Este cerut un minim de doua caractere pentru ID. In casuta din dreapta ramane domeniul yahoo.com, sau alegi altul: rocketmail.com sau ymail.com.

  Cand iti alegi ID-ul, va aparea un buton Check (=verifica valabilitatea acestui ID). Dupa ce scrii ID-ul dorit, faci clic pe acest buton.

  Yahoo! Mail va verifica sa nu existe pe Yahoo o alta persoana care sa aiba acelasi ID (ID-ul trebuie sa fie unic!).
  Daca ID-ul nu este disponibil (deja a fost ales de altcineva) la fel ca in cazul aratat in imaginea de mai sus, ti se vor da eventual niste sugestii din care sa alegi sau poti tipari un alt ID si face clic din nou pe butonul Check.

  Dupa ce gasesti un ID valabil continui cu tiparirea parolei.

  • Password = parola, tiparesti o parola suficient de complicata folosind litere si numere, dar pe care sa ti-o aduci usor aminte. Trebuie un minim de 6 caractere.
  • Re-type password = retiparesti parola pentru verificare (sa verifice ca ai memorat-o).

 5. Completezi campurile in zona In case you forget your ID or password (=in cazul in care uiti ID-ul sau parola). In cazul in care uiti ID-ul sau parola, va trebui sa raspunzi la 2 intrebari de siguranta prin care se face verificarea ca tu esti intr-adevar persoana care a completat formularul pentru acest ID.
  Deoarece intrebarile oferite din care sa alegi sunt in engleza, va trebui sa alegi optiunea - Type your question here - prin care tu poti tipari o intrebare in romaneste. Raspunsul trebuie stiut numai de tine si dificil de ghicit de catre alta persoana.

  • 1. Security Question – intrebare de securitate nr. 1. Faci clic pe butonul sageata din dreapta sa se deshida lista optiunile pentru intrebari. Alegi optiunea ca in imaginea de mai sus.
  • Tiparesti prima intrebare
  • Tiparesti raspunsul la prima intrebare
  • 2. Security Question – intrebare de securitate nr. 2. Procedezi la fel ca la prima intrebare.

  • Tiparesti a doua intrebare.
  • Tiparesti raspunsul la a doua intrebare.

 6. Type the code shown – tipareste codul de mai jos. Caracterele cam ciudate, aratate mai jos le identifici si apoi le treci in aceasta casuta, dar litera mica trebuie sa ramana litera mica si la fel cu litera mare. (Aceasta este doar o verificare, ca registrarea sa fie facuta de o persoana si nu in mod automat de vreun program special.)

 7. Do you agree? (=esti de acord) Nu ai o alta solutie decat sa bifezi in patratica precum ca esti de acord termenii si conditii;e de folosire a Yahoo! Mail.

 8. Daca ai introdus gresit codul de verificare, trebuie sa-l introduci din nou, apoi faci clic pe butonul Create My Account.

 9. Daca totul este in regula, va aparea afisata pagina de felicitare, unde se confirma ce ID ai si adresa ta email.

 10. In pagina principala a Yahoo! in partea stanga, localizezi legatura Yahoo! Mail si faci clic pe ea.

 11. La inceput Yahoo! Mail se ofera sa-ti faca o scurta prezentare a casutei de email.

 12. In sfarsit, esti in casuta ta de email... Ai un mesaj de la Yahoo!

 13. Atunci cand vrei sa parasesti casuta de email, intotdeauna sa faci clic pe Sign Out aflat in partea stanga-sus, pentru a fi sigur ca persoana care foloseste computerul dupa tine nu va avea acces la casuta ta de email fara sa i se ceara ID-ul si parola....