Sfaturi pentru evitarea mesajelor spam - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Sfaturi pentru evitarea mesajelor spam

Spam reprezinta orice mesaj, indiferent de continut, care este trimis la mai multe persoane odata, persoane care nu au cerut sa primeasca acest mesaj.
Deoarece este foarte ieftin, cei ce trimit spam , isi pot permite sa trimita milioane de mesaje cu reclame, chiar daca numai un numar mic de persoane vor raspunde si cumpara un produs. Ei trimit spam de la mai multe adrese, si de multe ori de la adrese false, facandu-i astfel greu de depistat.
Iata cateva sfaturi pentru a reduce cantitatea de spam primita:

  • Nu raspunde niciodata unui email nesolicitat. Raspunsul tau va confirma ca adresa ta este activa si vei primi mai mult spam (o adresa email activa inseamna o adresa care este folosita de cineva, deci nu este o adresa "abandonata")
  • Nu trimite niciodata informatii personale prin email (numarul cartii de credit (credit card) sau parole la acestea). Se pot falsifica pagini web, care sa arate ca originalul paginii, dar in realitate sa nu fie, astfel incat vei informatiile personale le trimiti de fapt la persoane cu "rele intentii"..
  • Niciodata nu urma instuctiunile unui spam in care ti se spune ca tu poti alege sa nu mai primesti email de la ei, doar daca esti sigur ca este firma de incredere (prin asta ei sunt siguri ca adresa este activa, trimitand si mai mult spam),.
  • Niciodata nu face clic pe o legatura sau o adresa din interiorul mesajului, indiferent de motive, (le arati ca adresa ta este activa).
  • Niciodata nu te inregistra pe site-uri care-ti promit ca te vor scoate de pe lista lor de spam la cererea ta. Aceste site-uri pot fi doar colectori de adrese active pe care sa le vanda la pret mai bun.
  • Niciodata nu deschide un email nesolicitat fara a avea blocata afisarea imaginilor . Blocand imaginile spammer-ul (cal ce trimite spam) nu va fi informat cand tu deschizi mesajul respectiv.