Blocarea imaginilor - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Blocarea imaginilor

Multe din imaginile trimise prin email sunt imagini existente la o anumita adresa pe internet, si vor fi salvate in computerul tau cand deschizi mesajul sa-l citesti. Folosind Yahoo! Mail tu poti bloca salvarea acestor imagini, astfel incat atunci cand deschizi un email, textul va fi afisat, dar nu si imaginile.

Blocarea imaginilor este indicata din cateva motive:
- Imaginile pot avea un caracter ofensiv, deranjant.
- Masajele spam pot contine imagini care au anumite "etichete invizibile" ce anunta spammer-ul cand deschizi mesajul. Astfel el va sti ca adresa ta de email este o adresa activa (este folosita in prezent). Aceste "etichete invizibile" sunt activate doar atunci cand imaginea este afisata (se descarca, se salveaza in computerul tau).

Cum se face:

 1. In partea dreapta-sus a paginii faci clic pe legatura Options, apoi clic pe optiunea Mail Otions .

  Nota: Poti merge si direct la pagina de optiuni pentru spam facand clic pe legatura Options intr-un mesaj cu imaginile blocate.

  Se afiseaza pagina cu. optiuni.

 2. Clic pe legatura Spam din partea stanga.

  Optiunile pentru spam apar in partea dreapta.

 3. Selecteaza una din optiunile pentru blocarea imaginilor primite:

  • Always show images, except in Spam folder-Sunt blocate doar imaginile din mesajele care sunt in dosarul Spam. Celelalte mesaje, din alte dosare, vor afisa automat imaginile.

  • Show images only from my contacts-Imaginile din mesajele de la persoanele salvate in Yahoo! Contacts nu vor fi blocate, dar vor fi blocate imaginile din mesajele primite de la alte persoane.

  • Initially block all images-Sunt blocate toate imaginile, indiferent de cine au fost trimise mesajele. Aceasta este optiunea aleasa din oficiu.

 4. Clic butonul Save Changes pentru a salva modificarea facuta.

Afisarea imaginilor dintr-un mesaj primit, cand blocarea imaginilor este activata

Cand ai activata blocarea imaginilor si deschizi un mesaj email care are atasate imagini aflate la o anumita adresa pe internet, iti va aparea un mesaj in partea de sus, sa te informeze ca Yahoo! Mail a blocat imaginile respective. Daca doresti sa vezi acele imagini faci clic pe legatura Show images. Imaginile vor fi deblocate si afisate doar in acest email, celelalte imagini (depozitate pe internet) din alte email-uri vor ramane in continuare blocate.

Poti dezactiva blocarea imaginilor oricand doresti, repetand pasii aratati mai sus si selectand optiunea de blocare a imaginilor doar pentru mesajele din dosarul Spam (selectezi optiunea Always show images, except in Spam folder).