Blocarea adreselor email - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Blocarea adreselor email

In cazul in care doresti sa nu primesti email de la o anumita adresa, Yahoo! Mail te ajuta sa blochezi adresa respectiva. Astfel cand cineva iti trimite un mesaj de la adresa blocata, mesajul va fi sters automat fara a mai fi pus in dosarul Inbox, Spam sau oricare altul. In plus, mesajul nu se va intoarce la expeditor, asa ca acesta nu are nici o idee ca tu l-ai blocat.

Nota: Blocarea unei adrese inseamna cu totul altceva decat marcarea unui mesaj ca fiind spam.
Atunci cand marchezi un mesaj ca fiind spam, Yahoo! Mail muta acel mesaj in dosarul Spam, iar toate mesajele care vor fi primite de la adresa respectiva vor fi puse direct in dosarul Spam.
Cand blochezi o adresa,l tu vei pune manual acea adresa in lista de adrese blocate, iar cand vei primi mesaje de la adresa blocata, acestea vor fi sterse automat, fara ca tu sa ai ocazia de a le vedea sau a sti ca au fost trimise si au fost sterse.

Cum se face:

 1. In partea dreapta-sus a paginii faci clic pe legatura Options, apoi clic pe optiunea Mail Otions .

  Se afiseaza pagina cu. optiuni.

 2. Clic pe legatura Spam din partea stanga.

  Optiunile pentru spam apar in partea dreapta. In zona Blocked Email Addresses (=adrese email blocate) sunt afisate adresele email si domeniile blocate in prezent.

 3. In casuta Add a blocked address (=adauga o adresa blocata) tipareste o adresa pe care vrei sa o blochezi, apoi clic pe butonul box Add.

  Nota: Daca vrei sa blochezi mesajele de la un domeniu intreg (ex. domeniurau.com) tipareste acest domeniu in casuta Add a blocked address (astfel mesajele primite de la [email protected], unde "zzz" reprezinta orice cuvant sau ID, sunt blocate).

  Adresa tiparita este adaugata la lista cu adrese blocate.

 4. Sa stergi sau sa deblochezi o adresa email sau un domeniu, selectezi adresa din lista de adrese blocate si faci clic pe butonul Remove.

  Adresa sau domeniul respectiv vor dispare din lista de adrese blocate.

Nu este indicat sa blochezi toate adresele de la care primesti spam, deoarece spammer-ii isi schimba adresa de la care trimit mesajele. Dar in cazul in care primesti de la aceeasi adresa multe mesaje spam, atunci blocarea adresei este o metoda foarte indicata si eficienta.