Adresa mesajului - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Adresa mesajului

Adresa email arata Yahoo! Mail unde sa trimita mesajul tau. De aceea trebuie sa pui una sau mai multe adrese in casuta destinatarului (campul To: din pagina de scriere).
O adresa email arata astfel: [email protected] . Deci include numele (adica ID-ul), semnul @ (apesi simultan tasta Shift si tasta 2 (aflata in partea stanga-sus a tastaturii)), apoi urmeaza domeniul (in cazul nostru domeniul pentru Yahoo! Mail este yahoo.com).

Cum se face:

 1. Deschide pagina de scriere.
 2. In casuta From, apare automat adresa ta de email pentru un eventual raspuns la mesajul tau. Daca faci clic pe sageata din dreapata casutei poti alege o alta adresa sa fie introdusa aici.

  Nota: Casuta From apare numai daca Yahoo! Mail a fost setat sa trimit un mesaj folosind o alta adresa, sau ai creat deja una sau mai multe adresa de rezerva (folosind optiunea Yahoo! Mail Plus).

 3. In campul To din pagina de scriere introduci una sau mai multe adrese email (in cazul in care introduci mai multe adrese, despartirea lor va fi cu o virgula (,) sau punct si virgula (;)). (Un spatiu liber intre adrese este optional.)

  Nota: Daca trimiti mesajul la mai multe persoane si nu vrei ca acestea sa vada adresele la care a mai fost trimis acelasi mesaj, vei folosi casuta Bcc (blind carbon copy) descrisa la punctul 5. Totusi, in casauta To trebuie introdusa cel putin o adresa email (folosesti o adresa care nu conteaza ca celelalte persoane vor vedea ca ai trimis mesajul si acolo).
 4. Vrei sa folosesti o lista de distributie? In Yahoo! Mail, lista de distributie lucreaza in combinatie cu una din categoriile gasite in Yahoo! Contacts. Daca ai creat o categorie in Yahoo! Contacts, tipareste numele acesteia in casuta de adresa si mesajul email va fi trimis la toate persoanele din acea categorie.

 5. Daca vrei sa trimiti o copie a aceluiasi mesaj la alte persoane, introduci una sau mai multe adresa in casuta Cc.
 6. Daca vrei sa trimiti o copie a mesajului la alte persoane, dar acestea sa nu vada celelalte adrese la care a mai fost trimis mesajul, clic pe legatura Show Bcc, va apare afisata casuta Bcc in care vei introduce una sau mai multe adrese.

  Acum pune adresa email in campul aparut procedand la fel ca la completarea campului To.

 7. Daca Yahoo! Contacts contine adrese email, poti folosi una din urmatoarele metode de introducere a adreselor destinatarului:
  • Folosesti functia AutoComplete (=completare automata).

   Incepi tiparirea numelui sau a adresei email, celui caruia ii trimiti mesajul, in oricare din casutele de adresa (To, Cc sau Bcc)

   Functia de completare automata afiseaza o lista cu adrese din Contacts care corespund cu ceea ce ai tiparit pana acum. Selectezi o adresa din lista sau continui sa tiparesti adresa completa daca este o adresa noua.

   Nota: In anumite browsere, functia de completare automata nu se poate folosi.

  • O persoana din cartea de adrese se alege astfel:
   • Clic pe legatura To, Cc, or Bcc.

    Fereastra Address Book (=cartea de adrese) se deschide.

    In fereastra Address Book, bifeaza patratelele To, Cc, sau Bcc de langa persoanele pe care vrei sa le incluzi. Este valabil numai daca persoana are o adresa email salvata aici.

    Nota: In cazul in care cartea de adrese contine foarte multe persoane, la partea de sus a ferestrei vei vedea grupate persoanele in functie de ordinea alfabetica. La inceput eate afisat primul grup. Tu poti alege sa fie afisate persoanele din alt grup, bifezi persoanele dorite si apoi deschizi alt grup si bifezi si aici alte persoane. Persoanele bifate raman selectate chiar daca tu afisezi un alt grup.

    Daca vrei sa adaugi o categorie intraga la lista de adrese , faci clic pe legatura Categories, apoi selecteaza una sau mai multe categorii din lista.

    Clic pe butonul Insert Checked Contacts.

    Yahoo! Mail adauga adresele selectate (bifate) in casutele de adresa din pagina de scriere.

    Nota: Initial in pagina de scriere, nu e nevoie sa fie afisata casuta Bcc. Daca atunci cand deschizi cartea de adrese tu bifezi patratica pentru Bcc, atunci in pagina de scriere va aparea casuta Bcc cu adresa corespunzatoare deja completata.

Trimiterea unui email din Yahoo! Contacts

Fila Contacts (aflata in freapta filei Mail) face legatura ta cu Yahoo! Contacts, unde tu poti selecta o persoana din lista din partea stanga, apoi faci clic pe adresa email din dreapta. Se va deschide pagina de scriere a mesajului cu adresa acestei persoane automat intodusa in casuta de adresa a destinatarului (To).

De asemeni, tu poti bifa patratelul corespunzator uneia sau mai multor persoane listate in partea stanga si faci clic pe legatura Send email. Se va deschide pagina de scriere a mesajului cu toate adresele persoanelor bifate deja introduse in casuta To.