Personalizarea mesajului email - Ghid utilizare - Yahoo! Mail

Personalizarea mesajului email

Personalizarea mesajului email se face prin introsucerea unei semnaturi (signature), schimarea marimii textului, a culorii, adaugarea emoticons, etc

Signature (=semnatura) - reprezinta cateva randuri de text scrise anterior (ex: numele si adresa societatii, departamentul, etc), pe care Yahoo! Mail le adauga la sfarsitul fiecarui mesaj trimis.

Daca folosesti functia Rich Text (=text imbogatit), va fi afisata bara de unelte cu care poti lucra pentru a schimba aspectul mesajului. Mai jos se arata cum se foloseste bara de unelte.

Cum se face:

  1. Deschizi pagina de scriere a mesajului (de ex: clic butonul New).

    Avand functia Rich Text activata bara de unelte va fi afisata deasupra zonei de scriere a continutului mesajului.

    Nota: Nu apare afisata bara de unelte? Daca nu este afisata bara de unelte, inseamna ca ai activata functia Plain Text (=text simplu) sau browser-ul tau nu suporta functia Rich Text.
    Clic legatura Rich Text (=text imbogatit) aflata in partea stanga, deasupra spatiului de scriere a continutului mesajului.

  2. Pentru a avea idee ce anume face fiecare unealta, atunci cand pui cursorul deasupra apare scris in engleza la ce foloseste.

  3. In orice moment cand scrii mesajul, tu poti face clic pe oricare icon din bara de unelte si a schimba astfel aspectul mesajului dupa dorinta. Mai jos este un exemplu dat.

Preferi sa scrii mesaje doar cu text simplu?

Daca, din oricare motiv, doresti sa folosesti doar text simplu, faci clic pe legatura Plain Text (=text simplu) aflata deasupra barei de unelte in partea dreapta.

Yahoo! Mail scoate bara de unelte, iar legatura Plain Text se schimba in Rich Text (pe care poti sa faci clic, cand vrei sa fie afisata din nou bara de unelte).