Bara de meniu - Cursuri calculatoare - Word 2003 - Lectia 1

Bara de meniu

Bara de meniu – in general se afla sub bara de titlu. In aceasta bara se gasesc meniurile File, Edit, View, Insert, Format, Tools, Table, Window si Help. Facand clic pe un meniu se va deschide o lista cu comenzi, unde te misti cu cursorul deasupra ei pana gasesti comanda pe care vrei sa o dai programului sa o execute.

Bara de meniu

In lista apar cele mai folosite optiuni ale acelui meniu. In partea de jos poti vedea un chevron, pe care faci clic si lista se va deschide sa arate toate optiunile din acel meniu.

Bara de meniu 2

Pentru a selecta o optiune faci clic pe ea. Daca exista o sageata in partea dreapta a optiunii inseamna ca acea optiune cuprinde un submeniu cu alte optiuni. Daca numele optiunii este urmat de trei puncte (...), inseamna ca daca faci clic pe acea optiune se va deshide o fereastra de dialog unde tu trebuie sa dai mai multe detalii pentru acea comanda.
Sunt anumite optiuni in culoarea gri sau apar cu o culoare mai stearsa, inseamna ca acelea reprezinta comenzi care nu se pot aplica.

Bara de meniu 3

Daca vrei ca listele de optiuni din meniuri sa fie afisate intotdeauna in intregime, faci astfel:

  1. Clic pe meniul Tools
  2. Meniul se deschide si faci clic pe optiunea Customize. Se deschide  ferestra de dialog.

    Bara de meniu 4

  3. Clic pe fila Options
  4. Selecteaza optiunea Always Show Full Menus (faci clic in patratelul din fata optiunii, astfel incat sa apara un V in interior)
  5. Clic Close.

Nota: In partea dreapta a barei de meniu se afla:

  1. Butonul X de inchidere a documentului (programul Word ramane deschis, tu putand deschide apoi un document nou sau unul existent).
  2. O casuta unde scrie Type a question for help (=Tipareste o intrebare (sau cuvant) pentru ajutor). In cazul in care ai nevoie de ajutor in lucrul cu acest program, tiparesti aici o intrebare sau cuvant, apesi tasta Enter si Word cauta in documentatia sa si deschide in partea dreapta un panel cu titluri de capitole care pot avea raspunsul la intrebarea ta. Faci dublu clic pe titlul care vrei si se deschide o noua fereastra cu continutul capitolului respectiv. Astfel vei avea posibile raspunsuri la intrebarea ta. De fapt este de foarte mare ajutor aceasta casuta, dar totul este in engleza!!!