Lista cu ultimele documente deschise - Cursuri calculatoare - Word 2003 - Lectia 2

Lista cu ultimele documente deschise

Lista cu ultimele documente deschise

Daca tu ai activata functia Recently used file list (ultimele fisiere deschise), atunci cand faci clic pe meniul File, in partea de jos a listei ce se deschide, vei vedea o lista cu ultimele documente deschise, asta pentru a le deschide mai usor, presupunand ca ai nevoie de ele.

Lista cu ultimele documente deschise

Optiuni de setare

Inainte de a continua vei activa bara de stare, bara de derulare verticala, bara de derulare orizontala, caracterele ce nu se tiparesc si lista cu ultimele documente deschise. Urmeaza urmatorii pasi:

 1. Clic meniul Tools (=unelte).
 2. Clic Options (=optiuni).
 3. Clic fila View (=vedere).
 4. In sectiunea Show (=arata), verifica daca sunt bifate (semnul v in interiorul patratelului din fata fiecarei optiuni) Status Bar (=bara de stare), Horizontal Scroll Bar (bara de derulare orizontala) si Vertical Scroll Bar (bara de derulare verticala).
 5. Daca nu sunt bifate, pune cursorul in interiorul patratelului din fata fiecarei optiuni si faci clic. (Daca faci clic in mod repetat semnul bifat va dispare si apoi apare din nou)
 6. In sectiunea Formatting Marks (=caractere formatare), verifica sa fie bifata optiunea All (=toate).
 7. Daca nu este bifata aceasta optiune, faci clic in patratelul din fata pentru a o bifa (selecta).
 8. Clic fila General.
 9. Verifica sa fie bifata optiunea Recently Used File List (=lista ultimilor documente deschise). Daca nu este bifata, faci clic in interiorul patratelului din fata, sa alegi aceasta optiune. In dreapta verifica casuta Entries (=intrari) sa fie de minim 4 (cate documente sa arate in lista).
  Nota: In cazul in care aceasta optiune apare scrisa in culoarea gri (scrisa mai “sters”) inseamna ca nu se poate activa, deoarece este oprita in programul WindowsXP. Vezi in pagina WindowsXP cum se activeaza acolo lista cu ultimele fisiere deschise (acolo se face in general, pentru toate programele). Apoi revenim in pagina noastra si folosind pasii de mai sus bifam aceasta optiune pentru programul Word.
 10. Verifica in casuta Measurement Units (= unitati de masura) sa fie Centimeters (= centimetri). Daca nu, faci clic pe sageata de deschidere a meniului pull-down (= cade-jos) si clic Centimeters.
 11. Clic OK si fereastra se va inchide.