Scrierea si folosirea tastei Backspace - Cursuri calculatoare - Word 2003 - Lectia 3

Scrierea si folosirea tastei Backspace

Scrierea si folosirea tastei Backspace (se afla deasupra tastei Enter si are o sageata la stanga)

In acest exercitiu vei incepe sa scrii si sa stergi text in pagina ta. Sa scrii text in pagina vei incepe sa tastezi folosind tastatura ca la masina de scris. Pentru a scrie o litera mare, in acelasi timp trebuie sa tii apasata tasta Shift (ex: pentru a scrie t apesi tasta T, iar pentru a scrie T apesi simultan tasta Shift si tasta T (Shift+t). Pentru a sterge text in partea stanga a cursorului se foloseste tasta Backspace (pentru fiecare data cand apesi aceasta tasta se va sterge cate un caracter).
Cand scrii nu e nevoie sa apesi tasta Enter, caci Word stie cand nu mai e spatiu pe un rand si va muta automat cursorul la inceputul urmatorului rand. In cazul in care incepi un nou paragraf atunci apesi tasta Enter.

Exercitiul 1

  1. Tipareste propozitia: Mircea are un apartament si o masina.
  2. Acum sterge cuvantul masina. Folosind mouse-ul sau tasta sageata, pune cursorul intre punct si litera a din cuvantul masina.
  3. Apasa tasta Backspace pana ce tot cuvantul masina a fost sters.
  4. Scrie cuvantul casa. Acum vei avea scris: Mircea are un apartament si o casa.

Tasta Delete (= sterge)

Tu poti sa stergi text folosind tasta Delete. Aceasta va sterge caracterul din partea dreapta a cursorului (daca este ceva acolo) sau textul selectat de noi (vezi Lectia 2 cum se selecteaza textul).

Exercitiul 2

Sterge cuvintele “un apartament si ” deja scrise in pagina ta.

  1. Selecteaza cuvintele “un apartament si “. Pune cursorul in fata literei “u”, apoi apasa tasta F8. Apasa tasta sageata dreapta pana selectezi textul dorit.
    Nota: Textul selectat va aparea “la negativ”, adica culoarea de fond devine culoarea textului si culoarea textului devine culoarea de fond.
  2. Apasa tasta Delete. Acum va ramane scris “Mircea are o casa.”