Scrierea in interiorul unui text - Cursuri calculatoare - Word 2003 - Lectia 3

Scrierea in interiorul unui text

Se poate scrie si in interiorul unui text. Pentru aceasta trebuie sa verifici daca esti in modul Insert (=introduce). Verificarea se face uitandu-te jos la bara de stare, in partea dreapta a ei.

Scrierea in interiorul unui text
Modul Insert

Scrierea in interiorul unui text overtype
Modul Overtype

Daca vezi literele OVR scrise cu culoarea gri, inseamna ca esti in modul Insert, daca literele OVR sunt scrise cu culoarea neagra inseamna ca esti in modul Overtype (=scrie peste).
Pentru a trece dintr-un mod in altul punem cursorul mouse-ului deasupra si facem dublu clic. Coloarea se va schimba aratand in ce mod suntem.
Nota: In modul Insert, avand cursorul in interiorul textului, daca scriem noi adaugam text acolo, dar in modul Overtype, daca scriem in interiorul textului, atunci fiecara caracter pe care il introducem va inlocui caracterul aflat in partea dreapta a cursorului (aici deci inlocuim text).

Alte metode de a trece de la un mod la altul:

  1. Folosind meniul: Tools, Options, fila Edit, bifeaza sau nu optiunea Overtype mode. Clic OK.
  2. Folosind tastatura: Apasa Alt+t, o , clic Edit, apasa tasta Alt+v (repetand clic se trece dintr-un mod in altul), apasa tasta Enter.

Exercitiul 3

Verifica literele OVR sa fie de culoare gri. Tu trebuie sa introduci cuvantul “larga” intre litera “o” si cuvantul “casa”.

  1. Pune cursorul in fata literei ”c” de la cuvantul “casa”.
  2. Scrie cuvantul “larga”.
  3. Apasa tasta de spatiu (tasta lunga din partea de jos a tastaturii) pentru a introduce un spatiu liber.
  4. Propozitia scrisa va fi “Mircea are o larga casa.”