Ce este un driver? - Windows XP - Notiuni de baza - Lectia 3

Ce este un driver?

Drive-rele sunt folosite pentru stocarea de informatii, de date. In general toate computerele au cel putin doua: un hard drive (hardisc), folosit pentru stocarea unui volum mare de date, si un CD drive, care stocheaza un volum mai mic de date, dar acesta poate fi transportat de la un computer la altul. Hard drive-ul este de obicei C:\ (este notat astfel), iar drive-ul CD este notat cu D:\  (obs. de multe ori hard drive-ul este impartit in doua, adica C:\ si cu D:\ vor constitui hard drive-ul, iar E:\ va fi pentru drive-ul CD. Daca exista un floppy drive (pentru discheta) acesta va fi notat A:\, iar daca exista un DVD drive (acesta poate citi un CD, la fel ca si CD drive-ul, dar poate sa si inregistreze informatie pe CD si pe DVD), acesta va fi notat cu urmatoarea litera F:\, etc.

NOTA:
Nu faceti confuzii. Driver-ele - sunt si niste programe software cu ajutorul carora calculatorul poate comunica cu anumite componente hardware.
De ex.: pentru a folosi imprimanta (componenta hardware) sa tiparesti un text, trebuie mai intai instalat pe computer driverul imprimantei (un program software ce il ei de pe CD sau online de pe intermet). In acest caz driverul este specific in functie de marca, tipul, seria, codul sau alte amanunte prin care se identifica imprimanta ta. Deci avand instalat driverul imprimantei , computerul va sti cum sa "vorbeasca" cu imprimanta astfel incat aceasta sa printeze pe hartie textul tau. :o)